TERORISTA IBRIĆ NIJE BIO SAM: Uhapšen još jedan vehabija, koji je umakao policiji posle napada!
Foto: AP

Imao automatsku pušku

TERORISTA IBRIĆ NIJE BIO SAM: Uhapšen još jedan vehabija, koji je umakao policiji posle napada!

Crna Hronika -
Privedeni Kasim Mehidić je vlasnik firme "Kale Prom" iz sela Miljanovci kod Kalesije i pripadnik je vehabijskog pokreta.

Kasim Mehidić uhapšen je danas u Kalesiji u okviru istrage o terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, potvrdili su Srni izvori bliski agencijama za provođenje zakona u BiH. Mehidić je vlasnik firme "Kale Prom" iz sela Miljanovci kod Kalesije i pripadnik je vehabijskog pokreta.Po saznanjima Kurira, sa teroristom Nerdinom Ibrićem došla je još jedna osoba, ali se zasada proverava da li je reč o Mehidiću.- Oni su se dovezli crnim "golfom" ispred policijske stanice. Policajac Dragan Đurić im je rekao da tu ne mogu da parkiraju, ali je Ibrić izašao i zapucao, dok je pomagač umakao sa lica mesta. Međutim, kasnije je uhapšen Mehidić, koji je kod sebe imao automatsku pušku. Policija Republike Srpske proverava da li je reč o Mehidiću - navodi izvor Kurira.

Foto: Tanjug AP
Foto: Tanjug AP

Kako je saopšeno iz SIPA-e, u nastavku aktivnosti povodom terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi osoba inicijala K.M., dok je na području Dubnice pretresena prostorija Mesdžida s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH "Terorizam“ i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Foto: Tanjug AP
Foto: Tanjug AP

Kriminalistička obrada nad Avdulahom Hasanovićem, koji je jutros lišen slobode na području opšine Zvornik i priveden u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, još uvijek traje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentovanja krivičnog djela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track