Majka teroriste Ibrića: Dabogda se vehabijama desilo gore nego meni!
Foto: Aleksandar Jovanović

Kučić Kula zavijena u crno

Majka teroriste Ibrića: Dabogda se vehabijama desilo gore nego meni!

Crna Hronika -
Halima Ibrić juče kukala pred vratima kuće, optužujući militante iz Bosne i Hercegovine da su upropastili i zaveli njenog sina

Dabogda se vehabijama desilo gore od onog što je meni! Bože, šta mi ove vehabije uradiše - kukala je juče Halima Ibrić, majka teroriste Nerdina Ibrića (24), koji je pre dva dana napao policijsku stanicu u Zvorniku i ubio policajca Dragana Đurića, a zatim i sam stradao u okršaju s policijom.Ekipa Kurira juče je obišla selo Kučić Kulu, gde je Halima do pre tri dana živela sa sinom. U vreme kad je ekipa stigla, Halimu su tek vratili iz zvorničke policijske stanice. Neutešna, u suzama, dok su je rođaci uzalud umirivali, kukala je i zapomagala.

- Potpuno se promenio u poslednje vreme, nisam mogla da ga prepoznam. Završio je medicinsku školu, imao je mnogo prijatelja, među kojima je bilo i Srba. Ali u poslednje vreme je odlazio u Dubnicu kod Kalesije, tamo se klanjao jer je tvrdio da lokalne efendije to ne čine ispravno. Družio se s nekim ljudima iz Šetice, koji su bili ovde. Govorila sam mu da ne ide s njima. Slabo je jeo u poslednje vreme. Videla sam da nešto razmišlja i da je ćutljiv - jecala je Halima.Na TV čula za zločinTeškog glasa priseća se da je sina uzalud upozoravala da će otići u smrt, a da je na televiziji čula kakav je zločin počinio.- Zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama - slomljenog glasa, jedva je prozborila Halima, dok su je tešili brat i sestra.Ostale komšije pričaju da je Nerdin bio tih i povučen mladić, ali i da veruju da je sve posledica traume koju sa sobom nosi od prethodnog rata, u kojem mu je stradao otac.Rođak Rifat Ramić tiho se priseća da je pokušao da odgovori od krivog puta kojim je krenuo.- Zvao me je da mu se priključim, i majku svoju. Pokušavao sam da ga odvratim od priklanjanja vehabijama, ali nije slušao, samo se osmehivao - rekao je Ramić.Zibe Ibrić, jedna od rođaka Ibrića, rekla je za Kurir da su u tom mestu složno živeli sa Srbima i da su svi u šoku.Bio tih i miran- Ni ptica nam se ovde nije namrštila. Ne znam da li je Nerdin bio vehabija. Bio je tih. Pre dva dana sam ga zamolila da mi iseče drva i bez reči je to uradio - priča Zibe.

Novi detalji sa Ibrićem pred stanicu došao još jedan teroristaPOBEGAO PRED PUCNJIMA POLICIJEIbrić sa još jednim teroristom došao crnim „golfom“ pred policijsku stanicu, saznaje Kurir.- Dragan Đurić je prišao da im kaže da tu ne mogu da se parkiraju, a jedan od njih izašao je iz auta i pogodio ga iz sačmare. Ostali policajci odmah su uzvratili vatrom i ubili jednog teroristu, dok je drugi, koji je nosio automatsku pušku, pobegao i juče ujutru je uhapšen - rekao je izvor Kurira.Ibrić je bio povezan sa ekstremistom Avdulahom Hasanovićem zvanim Fatih, koji se do prošle godine borio u Siriji, najverovatnije na strani Islamske države i juče je uhapšen jer se veruje da je povezan i s napadom. Posle Hasanovića, u Kalesiji je, kako prenosi Avaz, zbog sumnje da je povezan s terorističkim napadom, uhapšen i pripadnik vehabijskog pokreta Kasim Mehidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track