TUGA: Policajac Dragan Đurić sahranjen sa zastavom Srpske!

Oproštaj od žrtve terorističkog napada

TUGA: Policajac Dragan Đurić sahranjen sa zastavom Srpske!

Crna Hronika -
Svojim životom spasao si i sačuvao naše. Svoj život si dao, a ubica bi uspeo da usmrti još njih da nije bilo tvoje požrtvovanosti
1 / 3

ZVORNIK - Dragan Đurić (48), pripadnik MUP RS, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, sahranjen je juče uz najviše policijske počasti na seoskom groblju Karakaj kraj tog grada. Njegov poslednji ispraćaj, na kome je bilo više hiljada ljudi, obeležili su jecaji, suze i tuga svih prisutnih.Posebno dramatično bilo je posmatrati Dragicu i Ljubicu, neutešne sestre pokojnog Ðurića, koje su sve vreme jecale, ne mogavši da suzdrže suze.

Njihova majka Stana zbog starosti i bolesti nije mogla da prisustvuje sahrani, dok se brat Anđelko držao mirno sve do trenutka kad su mu uručili zastavu Republike Srpske. U tom trenutku ni on nije mogao sa sakrije suze i počeo je da jeca, oplakujući Dragana uz uzdah „Zbogom, brate“.

Bol... Za porodicu nema utehe
Bol... Za porodicu nema utehe

Ljudska gromadaU ime kolega pokojnog Ðurića od njega se oprostio komandir policijske stanice u Zvorniku Vladan Vasilić, koji takođe nije mogao da sakrije emocije.- Opraštamo se danas od našeg Ðuke. Bio si pošten i našao si se svakom kad mu je trebalo. Od čestitih roditelja i od oca policajca postao si još bolji policajac - poručio je Vasilić.On je potom istakao koliko se Ðurić žrtvovao i time spasao živote drugima.- Svojim životom spasao si i sačuvao naše živote. Na tome ćemo ti biti večno zahvalni. Svoj život si dao, a ubica bi uspeo da ubije još njih da nije bilo tvoje požrtvovanosti - zaključio je Vasilić oproštajni govor.

Da ti pukne srce... Đurića ispratile hiljade ljudi
Da ti pukne srce... Đurića ispratile hiljade ljudi

Državni vrh na sahraniÐurićevoj sahrani su u ime vade RS prisustvovali potpredsednik Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Odao poštu... Dodik nad odrom
Odao poštu... Dodik nad odrom

Ðurića je u terorističkom napadu u ponedeljak ubio Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika, koji je tokom napada uzvikivao Alahu ekber (alah je veliki), a likvidiran je prilikom razmene vatre sa policijom.

SaučešćeDODIK BIO NA OPELU ISPRED KUĆE UBIJENOGSaučešće članovima porodice ubijenog Dragana Đurića u njihovoj kući izrazio je i predsednik Srpske Milorad Dodik. On je prisustvovao opelu ispred porodične kuće ubijenog policajca. Đurića su kolege u počasnom stroju ispred kuće ispratili na groblje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track