NAGODBA: Saučesniku ubice Dunjića dve godine
Foto: Z

Đuranović se dogovorio sa tužiocem

NAGODBA: Saučesniku ubice Dunjića dve godine

Crna Hronika -
Aleksandar Đuranović priznao da je pištolj kojim je ubijen vođa Delija bacio u reku u zamenu za prekvalifikaciju dela i znatno manju zatvorsku kaznu

BEOGRAD - Aleksandar Đuranović (38), radnik obezbeđenja splava „Džimis“, koji je uhapšen u januaru zbog sumnje da je bio saučesnik u ubistvu Velibora Dunjića, sklopio je nagodbu sa Višim tužilaštvom, saznaje Kurir. On je u zamenu za dve godine zatvora priznao svoju ulogu u likvidaciji vođe navijača Crvene zvezde i u sredu je pušten na slobodu.Pretilo mu 40 godinaÐuranović je priznao da je bacio u reku pištolj iz kog je Dunjić ubijen 16. maja 2014.- Na pištolju, koji su ronioci Žandarmerije nekoliko dana posle ubistva ispred splava pronašli u reci, pronađeni su i tragovi DNK Aleksandra Ðuranovića. On je bio osumnjičen za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od 40 godina, ali je krivično delo prekvalifikovano i osuđen je zbog prikrivanja - kaže izvor Kurira.O sklapanju nagodbe sa tužilaštvom, kako navodi, pregovara i Vladimir Ðurović, šef obezbeđenja ovog splava, za kojim policija traga zbog ubistva Dunjića.Ubica traži blažu kaznuIzvor Kurira navodi da se Dunjićev ubica najverovatnije skriva u jednoj zemlji u okruženju.- Ðurović, preko posrednika, nudi da se dobrovoljno vrati u Srbiju i preda. Zauzvrat on traži povoljniji status u postupku koji se protiv njega i njegovih pomagača vodi pred Višim tužilaštvom - kaže naš sagovornik. On navodi da je begunac svestan da je prikupljeno dovoljno dokaza protiv njega i da sada pokušava da izdejstvuje blažu kaznu.- On se sumnjiči za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Ðurović pokušava da se nagodi tako da mu krivično delo bude prekvalifikovano u obično ubistvo, za koje preti do 15 godina zatvora - kaže izvor Kurira.Osumnjičeni koji je u Dunjića ispalio smrtonosne hice posle zločina je preko Kosova pobegao u jednu evropsku državu.

SVEDOCI Vođa Delija pravio probleme CEO GRAD SE PLAŠIO VELIBORA DUNJIĆADo sada saslušani svedoci navodno su ispričali da se „ceo grad plašio Velibora Dunjića“.- Otkako je u decembru 2013. godine izašao iz pritvora, Dunjića se plašio čitav grad! Radnicima obezbeđenja jednog kluba prislanjao je pištolj na glavu. Ispred drugog kluba pucao je iz automatske puške pošto nisu hteli da ga puste da uđe u trenerci. Jedan splav je zapalio, a vlasniku drugog je pucao u noge - ispričao je navodno jedan saslušani u istrazi, navodeći da je sukob na „Džimisu“ izbio jer se jedan Dunjićev prijatelj nekoliko dana ranije sukobio sa obezbeđenjem.

Pokajao seSTRAHUJE ZA SVOJU BEZBEDNOSTAleksandar Đuranović, koji je priznao svoju ulogu u zločinu, otkako je uhapšen, strahuje za svoju bezbednost.- Veoma je uplašen. Više puta je isticao da strahuje za svoju, ali pre svega bezbednost supruge i deteta. U teškom je psihičkom stanju i nekoliko puta je ponovio da se kaje zbog toga što je pištolj, iz kog je Dunjić ubijen, bacio u reku - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track