SLUČAJ GALENIKA: Potvrđena optužnica za zloupotrebe
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Specijalni sud

SLUČAJ GALENIKA: Potvrđena optužnica za zloupotrebe

Crna Hronika -
Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg direktora Galenike Nenada Ognjenovića i više okrivljenih za zloupotrebu položaja odgovornog lica u Galenici, a koji su optuženi za nanošenje štete tom preduzeću za više od 900 miliona dinara

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i više okrivljenih za zloupotrebu položaja odgovornog lica u "Galenici", a koji su optuženi za nanošenje štete tom preduzeću za više od 900 miliona dinara, saopštio je danas Viši sud.

Kako je saopšteno optužnica je potvrđena i protiv Mladena Gazikalovića, Dragana Šebreka, Milice Mirković, Dragane Šutić i Miroslava Jovića.

Rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je na sednici veća održanoj 14. aprila 2015.godine.

Po oceni krivičnog vanpretresnog veća skup činjenica navedenih u optužnici koje proizilaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku potkrepljuju sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Kako se navodi u saopštenju, protiv tog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track