KANTRIMEN 2 NA VIDIKOVCU: Očuh sakrio i sekao golf, majka pomagala sinu ubici
Foto: Pt Fb

Cela porodica štitila bahatog vozača

KANTRIMEN 2 NA VIDIKOVCU: Očuh sakrio i sekao golf, majka pomagala sinu ubici

Crna Hronika -
Roditelji i brat Uroša Mikića, koji je pregazio Marka Jovanovića, pokušali da prikriju ovaj zločin

BEOGRAD - Uroš Mikić (22) iz Beograda, koji je u subotu „golfom 2“ na Vidikovcu pregazio Marka Jovanovića (31) pa pobegao, imao je podršku cele porodice! Uroševa majka je otišla po njega posle udesa i čak su zajedno gledali uviđaj i telo zgaženog Jovanovića, dok mu je očuh Slavko Mihajlović pomogao da sakrije automobil i iseče broj šasije. Za tragediju je znao i Urošev brat, ali je i on kao i svi ostali o tome ćutao.- Strašno je što su svi znali šta je Uroš uradio a ćutali su. I kad je policija došla po njega, bili su svi iznenađeni, i očuh, i majka, i brat. Oni su mislili da Uroš nikada neće biti uhvaćen jer su planirali da recikliraju“golf“ i tako unište dokaze. Jedino Urošev deda nije znao šta se dogodilo jer živi u drugom delu kuće - kaže izvor iz istrage.Nakon opsežne potrage u kojoj je učestvovala beogradska policija, „golf 2“ je pronađen u šumi kod Železnika.Očuh pijan na poligrafu- U zajedničkoj akciji policije s Voždovca, Čukarice i Rakovice automobil je pronađen. Sa vozila su skinute tablice i isečen je broj šasije. Došli smo do saznanja da je Mikićev očuh isekao broj i ostavio kola u šumi kako ne bi bila pronađena i povezana sa ubistvom na Vidikovcu - naveo je Kurirov izvor blizak istrazi. On navodi da je Slavka Mihajlovića bilo nemoguće ispitati poligrafski jer se dosad nekoliko puta pojavljivao pijan!Izvor Kurira objašnjava da je Uroš juče saslušao zamenik javnog tužioca Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu i da se on branio ćutanjem.Urošev očuh Slavko Mihajlović poslednjih nekoliko godina radi na jednom auto-otpadu u Železniku i pikap kojim je njegova supruga otišla kobne večeri po Uroša pripada vlasniku otpada. Taj otpad je juče bio zatvoren.- Vlasnik otpada nije znao šta se dogodilo do utorka, kad je policija došla na otpad, odvela Slavka na informativni razgovor u policijsku stanicu i odvezla pikap - kaže jedan od radnika obližnjeg otpada.Molila bih za oproštajOn dodaje da poznaje Mihajlovića i da ne može da veruje šta se dogodilo.- Slavko je dobar radnik. Viđao sam ga ovih dana, ničim nije nagoveštavao kroz šta prolazi. Da je sin njegove žene ubio mladića, saznali smo u utorak, kad je došla policija - kaže radnik.Porodica tragično nastradalog Marka ne može da veruje da je ubica s majkom posmatrao uviđaj.- To je toliko bezosećajno, ali, eto, to je savest njegove majke i njegova savest. Da se meni tako nešto, ne daj bože, desilo, kleknula bih pred telom čoveka koga sam ubila i molila za oproštaj, a ne da to posmatram sa strane kao da nisam kriva za smrt - rekla je juče za Kurir Jelena, Jovanovićeva sestra.

Hapšen zbog drogePAO SA 100 GRAMA HEROINAUroš Mikić bio je uhapšen prošle godine, kad je policija od njega zaplenila oko 100 grama heroina. Mikić je bio u pritvoru sve do pre mesec i po dana, kad je pušten da se brani sa slobode. Interesantno je i to što je juče trebalo da mu bude održano ročište zbog posedovanja narkotika.Kako saznajemo, Uroš Mikić imao je i ranije problema sa zakonom jer je privođen zbog krađa i razbojništava.

OproštajUJKO, POČIVAJ U MIRUMarkova smrt najviše je pogodila njegovog desetogodišnjeg sestrića, kome je ujak bio uzor i idol.- Na svom Fejsbuk profilu postavio je ujakovu umrlicu i napisao poruku koja nas je sve pogodila - rekla je Markova sestra Jelena.- Ujka Marko, morao si da nas napustiš, ali, zapamti, ja i svi te volimo. Znam da nas gledaš odozgo, nadam se da si među anđelima našao mir, sreću i sve što nema ovde među nama dole. Ujko, počivaj u miru - napisao je dečak.

PROBLEMATIČAN Vozač ubica je sin vlasnika Maksis taksijaUROŠ 2008. UKRAO OCU 90.000 EVRA!Uroš Mikić pre sedam godina od svog oca Nenada Mikića, vlasnika „Maksis taksija“, ukrao je 90.000 evra i pobegao od kuće. I Urošev otac Nenad našao se u centru pažnje u aprilu 2005. godine, kad je Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac, pokušao od njega da iznudi 50.000 evra.- Uroš je kao četrnaestogodišnjak u septembru 2008. novac stavio u žuti kofer i pobegao iz kuće u Kumodražu. Roditelji su slučaj prijavili policiji, a dečak je pronađen nekoliko dana kasnije - kaže izvor Kurira.Samo tri godine ranije Urošev otac brutalno je pretučen u jednom kafiću na Vidikovcu, a zbog pokušaja iznude iza rešetaka se tada našao Vlada Japanac.- Nenad Mikić je odbio da Vladimiru Jovanoviću, Vladi Japancu plati reket od 50.000 evra, nakon čega je dobio batine. Jovanović je zbog pokušaja iznude tada osuđen na dve godine zatvora - navodi naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track