SPECIJALNI SUD: Beko nije došao da svedoči
Foto: Zorana Jevtić

Suđenje Predragu Bubalu

SPECIJALNI SUD: Beko nije došao da svedoči

Crna Hronika -
Podsetimo, Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja. Ovo je trebalo da bude Bekovo drugo pojavljivanje u Specijalnom sudu

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko nije danas došao u zgradu Specijalnog suda gde je trebalo da bude saslušan kao svedok na suđenju Predragu Bubalu, bivšem ministru privrede i privatizacije i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu, kada je bivši ministar detaljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja. Bubalo je uhapšen 14. juna 2013. godine i do 27. decembra te godine je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na početku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković kasnije povukao iz Luke, a Beko iz C-marketa. Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Podsetimo, Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja. Ovo je trebalo da bude Bekovo drugo pojavljivanje u Specijalnom sudu od 15. novembra prošle godine kada je u njega ispred njegove kuće na Dedinju pucao nepoznati napadač za kojim policija i dalje traga. Prethodno je bilo polovinom marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja