KRVAVI PIR ŠEFERA UMALO SPREČEN: Uhapšen pet sati pre masakra zbog napada na ženu, tužilac ga pustio
Foto: Pt Facebook

Masovni ubica bio u pritvoru neposredno pred zločin

KRVAVI PIR ŠEFERA UMALO SPREČEN: Uhapšen pet sati pre masakra zbog napada na ženu, tužilac ga pustio

Crna Hronika -
Posle svadbe, oko 4.30 ujutru, Šefer je presreo na putu drugog sina i bivšu suprugu, nastavio da se svađa s njima...

Masakr kod Kanjiže mogao je da bude spečen da je ubica Rade Šefer zadržan u pritvoru, gde je priveden samo nekoliko sati pre nego što je počeo da ubija! On je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja i napada.Posle svadbe, oko 4.30 ujutru, Šefer je presreo na putu drugog sina i bivšu suprugu, nastavio da se svađa s njima, a onda ih i fizički napao.

Sin pozvao policiju

- Sin je pozvao policiju i Šefer je priveden zbog nasilničkog ponašanja. Međutim, pušten je u ranim jutarnjim satima, pošto je tužilac odlučio da protiv njega bude podneta krivična prijava, ali da ne bude zadržan u pritvoru. Oko osam sati je pušten i odatle je, kako se veruje, otišao kući po pušku, a potom u Orom i tamo započeo krvavi pir - kaže izvor Kurira.

Inače, Šefer je krajem 2011. godine napao patrolu Interventne policije. Prvo je napao i vređao policajce koji su došli na intervenciju u blizini njegove kuće. Kad je došla druga patrola, krenuo je i na njih. Tad mu je oduzeto naoružanje, ali mu je vraćeno posle sedam dana.

Mrzeo žene, voleo sinove

Šefer je, navodi naš izvor, smrti poštedeo dvojicu sinova, koji su, takođe, bili u kući snajkine porodice.- Vlastimira, koji se oženio dan ranije, otac je mnogo voleo. Međutim, nikako nije odobravao njegov brak s Natalijom. Činio je sve da ih rastavi, a snajku je nazivao pogrdnim imenima i govorio svašta o njoj. Zbog toga i nije bio pozvan na svadbu, ali pošto je kukao i plakao, na kraju su mu dozvolili da dođe - navodi naš izvor.Uprkos svemu, Šefer je na svadbi napravio skandal jer se svađao sa suprugom, a po završetku svadbe napao je nju i drugog sina. Prema rečima našeg sagovornika, ubica je bio poznat kao posesivan i ljubomoran tip, koji je mrzeo žene. Međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi šta će da uradi.

- Voleo je samo sinove, a žene je kinjio i omalovažavao. Na bivšu suprugu bio je patološki ljubomoran - rekao je naš izvor.Inače, Šefer je bio strastveni lovac. Lovačka puška iz koje je ubio šestoro ljudi, a za koju je imao dozvolu, nije bila njegovo jedino oružje.- Imao je i karabin, glokericu, a koliko mi je poznato, i pištolj - kaže izvor Kurira.Kako saznajemo, Šefer je bio poznati strelac u gađanju glinenih golubova, jedno vreme je bio među najuspešnijim takmičarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track