POSLEDNJE REČI ŽRTVE IZ SLAVIJE: Ovo je kraj, muž će da me ubije!
Foto: Printskrin

Smrt supružnika u hotelu

POSLEDNJE REČI ŽRTVE IZ SLAVIJE: Ovo je kraj, muž će da me ubije!

Crna Hronika -
Ubica Slađan Blažić u petak je izašao iz pritvora u kom je bio jer je hteo da ubije Danku i sebe. Samo tri dana kasnije sproveo je svoj suludi plan

BEOGRAD - Slađan je u petak osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora zbog toga što je krajem marta hteo da ubije sebe i Danku. Izrečena mu je i mera zabrane prilaska. Međutim, čim je izašao iz zatvora, počeo je da joj šalje poruke i da je zove. Tri dana kasnije ostvario je svoje bolesne namere i ubio ju je.Ovo je za Kurir rekla rođaka Danke Blažić (35), koju je iz pištolja ubio njen suprug Slađan Blažić (49) u hotelu „Stara Slavija“ u Beogradu, a potom izvršio samoubistvo.- Danka je sa Slađanom bila u braku godinu i po, a od njega se vratila kod roditelja 10. februara. Nije mogao da se pomiri s tim da ga je ostavila. Bio je bolesno ljubomoran, molio ju je da se pomire, ali ona na to nije pristala. Krajem marta Slađanova sestra pronašla je njegovu oproštajnu poruku u kojoj je pisalo da će da ubije i sebe i Danku. Ostavio je i odelo za sahranu i napisao da ih sahrane zajedno - priča rođaka.

Sestra ubice: Prvi put smo uspeli da ga spasemo, ali sad, nažalost, nismo
Sestra ubice: Prvi put smo uspeli da ga spasemo, ali sad, nažalost, nismo

Cveće i pretnjePolicija je odmah krenula da ih traži.- Slađan je Danku vozio ka Avali. Cela policija tragala je za njim. U jednom momentu je čak iz svojih kola prešao u taksi, a policija ga je sprečila da ostvari nameru. U automobilu su mu čak pronađene i dve sveće. Od tada je bio u pritvoru sve do petka - priča potresena rođaka ubijene Danke.Nakon što je u petak osuđen, Blažić je odmah počeo da Danki šalje cveće, koje je ona vraćala.- Pisao joj je: „Ja ne mogu bez tebe da živim, ubiću se!“ Danka je u ponedeljak htela da ode u policiju i pokaže im poruke, nažalost, ponedeljak nije dočekala - priča rođaka.Zaova: Drogirala seBlažićeva sestra Milanka Dimitrijević kaže da se od početka protivila Dankinoj i Slađanovoj vezi. Ona tvrdi da se Danka drogirala i da je upropastila njenog brata.- Prvi put smo uspeli da ga spasemo, ali sad, nažalost, nismo. Kobne noći, u ponedeljak oko tri ujutru, Slađan je nazvao sina koji živi u Nemačkoj. Sa njim je pričala i Danka, a kažu da je bila pijana. Mom bratancu je rekla: „Ovo je kraj, on će mene da ubije“ - priča sestra Milanka.Ona dodaje da je Slađan sumnjao da ga Danka vara.- U subotu je bio kod mene. Rekao mi je: „Šta će mi više ovaj život. Prošli put ste me spasli, ali sad nećete, oproštajno pismo vam neću ostaviti“ - rekla je uplakana Milanka.

Ko je odgovoranVeštaci: Nije sklon suicidu?!Prema rečima našeg izvora iz istrage, pre dva meseca Slađan Blažić je upućen na veštačenje kojim je utvrđeno da nije bio sklon suicidu, uprkos tome što se znalo šta je nameravao da uradi.- Ranije su protiv njega podnete prijave zbog nasilja u porodici. Prema dosadašnjim informacijama, supruga je dobrovoljno pristala da ide sa Blažićem u hotel, uprkos zabrani prilaska. Policija tu ništa nije mogla - kaže naš sagovornik.

TragedijaDANKI JEDNOG BRATA UBILI, DRUGI JOJ UMRODankini roditelji su u poslednjih četrnaest godina izgubili troje dece. Dankin brat Slavko ubijen je 2001. na splavu u Obrenovcu. Nekoliko godina kasnije preminuo joj je i drugi brat.- Jadni roditelji, sad su i bez Danke ostali. Ne znam kako će ovo preživeti - priča potresena komšinica.

Kako se dogodio zločinDanka i Slađan dolaze u hotel u ponedeljak u tri sata ujutru Iz sobe je trebalo da izađu u 18 satiNe javljaju se na telefon, zbog čega je obezbeđenje razvalilo vrataZatečena su tela supružnika Blažić u lokvi krviSlađan je u ruci držao i ručnu bombuU Dankinom džepu pronađeno je pismo u kojem se žali na SlađanaMotiv zločina je, kako se pretpostavlja, ljubomoraSlađan u Nemačkoj ima troje dece iz prvog braka, Danka ima ćerku, a Slađan joj je, navodno, bio treći mu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja