DRAMA U BOKOKOTORSKOM ZALIVU: Mornar se otrovao gasom, četvorica njegovih kolega teško povređena
Foto: Dragan Kadić

Haos na trajketu

DRAMA U BOKOKOTORSKOM ZALIVU: Mornar se otrovao gasom, četvorica njegovih kolega teško povređena

Crna Hronika -
do nesreće je došlo kada su članovi posade broda, koji se kretao prema brodogradilištu Bijela, pokušavali da očiste tankere sa gasom

HERCEG NOVI - Državljanin Šri Lanke umro je juče oko 18 sati na brodu “Horizon” na ulasku u Bokokotorski zaliv, najverovatnije od posledica trovanja gasom, rečeno je nezvanično iz Uprave policije.

Četvoro njegovih kolega teško je povređeno i sinoć su prebačeni u vojnu bolnicu Meljine. Svi povrijeđeni su strani državljani - dvojica iz Egipta, jedan iz Šri Lanke i jedan iz Indije.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, do nesreće je došlo kada su članovi posade broda, koji se kretao prema brodogradilištu Bijela, pokušavali da očiste tankere sa gasom. Sa broda je odmah, kada se nesreća dogodila, pozvan lučki pilot brodogradilišta Bijela u pomoć.

On ih je prebacio manjim brodom na obalu obavestivši, u međuvremenu, službu hitne pomoći, rečeno je nezvanično u policiji.

Na obali ih je već čekala hitna medicinska pomoć, ali za jednog od njih već je bilo kasno. Brod je u trenutku nesreće bio na oko 500 metara od luke Zelenika. Policija je po nalogu tužioca do kasno u noć obavljala uviđaj na mestu nesreće.

Iz policije i tužilaštva sinoć su kazali da ne mogu da daju više informacija, dok ne utvrde sve činjenice koje su dovele do incidenta.

Brod “Horizon” plovi pod zastavom Kipra i juče je u trenutku nesreće na njemu je bilo četrdesetak članova posade. “Horizon” je trajekt u vlasništvu kompanije "Juropiansiwejs" sa sedištem u Atini. Može da preveze 800 putnika, 250 automobila i 40 kamiona. Brod “Horizon” je dug 121 i širok 21 metar. Izgrađen je 1971. u Japanu. Plovi uglavnom na relaciji Grčka-Italija i Albanija-Italija.

( Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track