ČETVORICA POGINULIH NA AUTO-PUTU: Mog sina gazda je oterao u smrt!

Majka najmlađeg poginulog građevinca iz Leskovca

ČETVORICA POGINULIH NA AUTO-PUTU: Mog sina gazda je oterao u smrt!

Crna Hronika -
Acu je oko ponoći vlasnik firme digao iz kreveta da ide da šlepa kombi koji se pokvario, kaže očajna Vesna Stojanović. Njen sin Aleksandar poginuo je sa još trojicom kolega kod motela „Nais“ kad je na njih naleteo vozač turskog šlepera

LESKOVAC/NIŠ - Moj sin Aca došao je s posla pred ponoć i umoran legao. Još nije zaspao, a gazda ga je izvukao iz kreveta i naredio da ode kombijem do Niša, gde se pokvario drugi kombi iz firme. Aca je rekao da je umoran, ali nije vredelo. Gazda ga je oterao u smrt - kroz suze kaže Vesna Stojanović, majka Aleksandra Stojanovića (21) iz Gornje Stopanje kod Leskovca, najmlađeg od četvorice poginulih leskovačkih građevinaca na auto-putu nedaleko od naplatne rampe Nais.

U nesreći je stradao i Grujica Dojčinović (58), Jovan Cvetković (65) i Mladomir Jovanović (53). Svi su radili u firmi „Centum“. Teško su povređeni Aleksandar Jovanović (28) iz leskovačkog sela Vinarce i turski državljanin Mehmed Z. O. (62), ali nisu životno ugroženi.Raskomadana telaNesreća se dogodila oko 3.30, kad je Turčin, koji je šleperom prevozio lubenice, prešao u zaustavnu traku i udario u dva parkirana kombija, pored kojih su bili leskovački majstori. Udarac je bio toliko jak da je od „Fordovog“ kombija ostala hrpa zgužvanog lima, „Mercedesov“ kombi je odbačen nekoliko metara, dok se šleper prevrnuo. Nastradali radnici bukvalno su raskomadani.

- Radim kao konobar u restoranu u Beogradu. Za smrt sina saznao sam preko interneta... Video sam inicijale, a godine su mi potvrdili. Odmah sam krenuo nazad. Na posao je primljen kao serviser za PVC stolariju, ali ga je gazda stalno usmeravao da vozi kombi. Kad sam zvao gazdu, prepoznao je moj broj, pa se nije javio. Tek kad ga je zvao moj kolega s drugog telefona, rekao je šta se desilo. Nas još niko nije zvanično obavestio - rekao nam je očajni Stojanović.

Vozač bio premorenNa mestu nesreće kod petlje Trupalske šume nema tragova kočenja pre udara. Očito da je turski vozač bio premoren i da nije video dva kombija i ljude oko njih na zaustavnoj traci.- Išao sam za njim na odstojanju bar od 500 metara. Bio je mrak i nisam siguran da su na zaustavljenim vozilima bila upaljena svetla. Šleper se odjednom zaneo, skrenuo desno ka jarku. Čuo se tresak i leteli su limovi na sve strane. Kad sam stao, šleper pun lubenica bio je na boku, a pored njega gomila gvožđa. Malo dalje bio je kombi. Strašno je sve izgledalo - ispričao je za Kurir vozač šlepera koji je išao za šoferom koji je skrivio udes.

Sudbina ga spaslaOdbio da idepo kolege,pa ostao živPo kombi koji se pokvario na auto-putu trebalo je da krene Miloš Đikanović iz naselja Bobište. On za Kurir nije želeo da govori zašto nije krenuo na put, ali njegove komšije kažu da je odbio gazdin poziv jer mu nije plaćeno ono što je ranije zaradio. Zbog te njegove odluke poginuo je mladi Stojanović.

Lelek u Bogojevcu

Joco, rano moja, govorilasam ti da ne ideš

Lelek iz dvorišta kuće Cvetkovića razlegao se juče u mestu Bogojevci.

- Lele, Joco, rano moja, govorila sam ti da ne ideš. Kućo i uzdanice moja. Zar nije dosta što ćerku sahranismo u cvetu mladosti sa 18 godina, onomad majku, a sad i ti. Govorila sam ti sinoć da si se dosta naradio i da ne ideš, a ti ode zauvek - jecala je Svetlana Cvetković, supruga nastradalog keramičara Jovana.Njegov brat kaže da je Jovan skoro predao dokumenta za penziju.- Nastavio je da radi dok dobije rešenje. Otišao je oko jedanaest uveče i od onda ništa nismo čuli - kaže brat nastradalog.

Očaj porodice Dojčinović

Možda je Grujica živ Grujica Dojčinović bio je poslovođa u firmi. Živeo je u leskovačkom naselju Bobište.- Naša porodica iz sela Ruplje je tradicionalno građevinska. Ja sam stekao penziju kao građevinski majstor, a i sin je ceo radni vek proveo u toj branši. Krenuli su sinoć oko 23 sata za Šabac. Ne znam šta se desilo, osim da su stali kod „Naisa“ i tu ih je turski šleper pobio. Još nas niko nije obavestio zvanično, pa se nadamo da je možda Grujica živ - kaže Grujičin otac Mile Dojčinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track