TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Otac troje dece se ubio zbog kredita u švajcarcima
Foto: Profimedia

Obesio se

TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Otac troje dece se ubio zbog kredita u švajcarcima

Crna Hronika -
Policiji je trebalo pet dana da pronađe telo pokojnika, a prema informacijama koje imaju čovek je preminuo 12. juna

Muškarac (54) i otac troje dece obesio se u Gradu mladih u zagrebačkoj Dubravi zbog dužničkog ropstva, odnosno kredita u švajcarskim francima, saznaje HRT.

Ti krediti metaforički su već više puta nazivani "omčom oko vrata" brojnim hrvatskim građanima, ali situacija je izmakla kontroli kod 54-godišnjaka koji je iza sebe ostavio troje dece i suprugu, objavio je index hr.

Policiji je trebalo pet dana da pronađe telo pokojnika, a prema informacijama koje imaju čovek je preminuo 12. juna. Vest o samoubistvu uznemirila je i članove udruženja Franak.

"Zaključuje se da smo izuzetno odgovorni za ovo što radimo, ja to shvatam možda, ali ovi ljudi sa kojim sam se juče sastao nisu toga svesni, kaže Denis Smajo pojašnjavajući da misli na predstavnike Hrvatskog udruženja banaka (HUB) i Hrvatske narodne banke (HNB).

Šokirani i očajni brat preminulog pismom se obratio premijeru Zoranu Milanoviću, preklinjući ga da već danas učini nešto da reši problem građana koji su dignuli kredit u francima.

"Braco moj dragi, neka ti je laka ova naša hrvatska zemlja. Do kada gospodo, do kada premijeru, guverneru i ostale sluge finansijskih centara moći? Danas je to moj brat , koji je inače i otac troje dece i suprug i sin, do kada - pitam još jednom? Sutra to može biti vaš brat, suprug ili otac, ili ne daj bože, sin ili kćer. Evo još jedan očajnički apel brata pokojnika kojeg je ubio proizvod zvan kredit u švajcarskom franku. Evo, šaljem u tuzi i boli apel gospodinu Milanoviću. Poštovani premijeru, nemojte čekati jesen za rešavanje ovog problema, sutra će na isti način skončati nečiji tuđi brat, sestra, otac, suprug ili sin, naveo je brat preminulog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja