DOPUTOVALA IZ NJUJORKA: Beogradska manekenka švercovala sat od 800.000 dinara
Foto: Carina

Nije prijavila

DOPUTOVALA IZ NJUJORKA: Beogradska manekenka švercovala sat od 800.000 dinara

Crna Hronika -
Ona je u Beograd stigla letom preko Amsterdama i po preuzimanju prtljaga se uputila u tzv zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili pokušaj ilegalnog unosa ženskog sata "Chopard" vrednog gotovo 800.000 dinara.

Ovaj skupoceni ručni sat je bez prijavljivanja za carinjenje pokušala u Srbiju da unese beogradska manekenka koja je u Beograd doputovala iz Njujorka.

Ona je u Beograd stigla letom preko Amsterdama i po preuzimanju prtljaga se uputila u tzv. “zeleni kontrolni prolaz“ namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Carinici su je zaustavili kako bi prekontrolisali prtljag i tom prilikom su u rancu otkrili pomenuti sat. Na pitanje zašto tako skupocen predmet nije prijavila, izjavila je da nije znala da to treba da učini.

Pre samo tri dana, na istom graničnom prelazu, kod putnika koji je u Beograd doputovao iz Brisela, otkriven je muški ručni sat "Hublot" vredan gotovo dva miliona dinara.

Uprava carine je podsetila građane da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, a sve predmete koji prelaze tu vresdnost neophodno je prijaviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track