PRETNJA PO BEZBEDNOST BIH: Državljanka Srbije (24) proterana zbog veza sa vehabijama
Foto: AP

Zabrana ulaska na 5 godina

PRETNJA PO BEZBEDNOST BIH: Državljanka Srbije (24) proterana zbog veza sa vehabijama

Crna Hronika -
Srpska državljanka (24) se dovodi u vezu sa radikalnim sledbenicima selefizma je u braku s državljaninom BiH E.H, koji je u prethodnom periodu bio predmet rada Državne agencije za istrage i zaštitu i bio uhapšen u akciji "Damask

SARAJEVO - Državljanki Srbije A.Š, koja je proglašena pretnjom za nacionalnu bezbednost Bosne i Hercegovine, Služba za poslove sa strancima danas je izrekla meru proterivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od pet godina.

Srpska državljanka (24) se dovodi u vezu sa, kako je precizirano, "radikalnim sledbenicima selefizma" u BiH, a locirali su je inspektori za strance u saradnji s Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH na području Sarajeva. Kako bi se osiguralo izvršenje mere proterivanja i ograničenje kretanja zbog pretnje nacionalnoj bezbednosti BiH, 24.godišnjakinja je privedena i smeštena pod nadzor u Imigracioni centar.

Inače, prenosi Fena, ona je u braku s državljaninom BiH E.H, koji je u prethodnom periodu bio predmet rada Državne agencije za istrage i zaštitu i bio uhapšen u akciji "Damask".

Služba koja sprovodi pojačane operativne mere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH odmah po prikupljanju podataka o aktivnostima srpske državljanke, koje mogu narušiti bezbednost države, procesuirala je slučaj i preduzima dalje mere kako bi je udaljila iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti da sprovodi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH i svojim delovanjem davati puni doprinos bezbednosti zemlje, saopšteno je iz Službe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track