OČAJNA MAJKA: Agencija je kriva za smrt moje Dragane!
Foto: Slađana Stojanović

Putnica ogorčena na „Barsino turs“

OČAJNA MAJKA: Agencija je kriva za smrt moje Dragane!

Crna Hronika -
Platili smo sedišta iza vozača, a oni su nas smestili preko puta. Da su nam dali naša mesta, moja ćerka bi bila živa, kaže Dušanka Pupić

BAČKA PALANKA - Dušanka Pupić (64) iz Bačke Palanke, koja je u udesu autobusa kod Vrčina izgubila ćerku Draganu (35), kaže da bi njena jedinica ostala živa da su vodiči agencije „Barsino turs“ njenoj porodici dali mesta u autobusu koja su ranije platili i rezervisali. Međutim, baka, ćerka i unuka smeštene su na sedišta koja su pretrpela najveću štetu, a nesrećna Dragana je preminula na licu mesta.Dušanka, koja je u sredu sahranila ćerku, kaže da su agenciji za četiri povratne karte platili 240 evra i za rezervaciju sedišta iza vozača još 1.800 dinara. Ona demantuje ranije napise da se njena ćerka svađala zbog mesta i ističe da su samo tražili ono za šta su dali novac.

Bahati vodič- Ta sedišta smo hteli jer ja imam velikih zdravstvenih problema i trebao nam je komfor. Pri odlasku na more sedeli smo na tim mestima i sve je bilo u redu. Međutim, u povratku, kad smo hteli da uđemo u autobus, naša sedišta su bila zauzeta. Devojka iz agencije nam je rekla da idemo na sprat, ali ja sam to odbila. Onda je ona podigla putnike sa sedišta dijagonalno od vozača i rekla mi: „Evo vam, sedite.“ Rekla sam joj da su naša mesta preko puta, ali je ona bila uporna. Na tim mestima su sedele devojčica i baka, koja je i sama kazala da nema rezervaciju za to mesto. Međutim, vodič još jednom odbija moj zahtev i mi ostajemo tu - priča Dušanka Pupić.

Ona je ubeđena da bi Dragana preživela da su vodiči radili svoj posao kako je trebalo.- Kad je autobus izleteo, sve se sručilo na moju ćerku, sve je smrskano! Da je sedela na svom sedištu, bila bi živa... Neko za to mora da odgovara. Ja sam se uznemirila tokom rasprave s vodičem, pa mi je ćerka dala „ampril“ da popijem. Da ne bih izazivala dalje prepirke, primirila sam se jer sam videla da ću uznemiriti unuku i da će mi pozliti. To je živa istina, kunem vam se, nisam se svađala, samo sam tražila svoje pravo, ja sam platila. Kad sam nekim putnicima rekla koliko sam dala para, zanemeli su. Ogorčena sam na agenciju, zbog njihove bahatosti ostala sam bez deteta - ističe nesrećna žena.Kurir je i juče, peti dan nakon nesreće, pokušao da razgovara s vlasnikom „Barsino travela“ Vladimirom Bogićevićem, ali i dalje bez uspeha.

I dalje ćuteOva agencija juče se oglasila na Fejsbuku saopštenjem u kome su istakli da neće komentarisati nesreću dok se ne ispitaju sve okolnosti. U autobusu su bili i putnici agencije „Helena travel“, ali su oni takođe odbili da daju izjave.

Juta„BARSINO“ MOŽE DA IZGUBI LICENCUDirektor Jute Aleksandar Seničić kaže da će nakon istrage biti poznato da li će agenciji „Barsino turs“ biti oduzeta licenca.- Ako se istragom utvrdi da je do udesa došlo njihovom krivicom, ili se eventualno podnese krivična prijava protiv vlasnika, može se desiti da im bude oduzeta licenca - rekao nam je Seničić.

Pojačana kontrola autobusaVOZAČ KAŽNJEN JER SE NIJE ODMARAOKontrola autobusa će biti posebno intenzivirana tokom letnje turističke sezone, kada je pojačan autobuski saobraćaj, naročito u međunarodnom prevozu, izjavio je načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja Boban Milinković.- Juče ujutru je u Bubanj potoku kontrolisano 10 autobusa i jedan vozač je bio u prekršaju zbog nedovoljnog korišćenja odmora - rekao je Milinković i dodao da je od početka godine sankcionisano više od 1.300 vozača autobusa zbog prekoračenja vremena upravljanja vozilom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track