DRAMA KOD PANČEVAČKOG MOSTA: Džet-ski šampion spasao davljenicu
Foto: Dado đilas

Svaka čast

DRAMA KOD PANČEVAČKOG MOSTA: Džet-ski šampion spasao davljenicu

Crna Hronika -
Kad sam doplivao, kosa je plutala na površini vode. Zgrabio sam je, tad je udahnula, a onda se uspaničila i skočila mi na leđa, kaže Aleksandar Petrović (43)

BEOGRAD - Aleksandar Petrović (43), srpski reprezentativac u džet-skiju, spasao je sigurne smrti ženu koja je s Pančevačkog mosta u Beogradu pala u Dunav. Drama se dogodila u četvrtak pre podne, a sticajem srećnih okolnosti, žena je iz reke izvučena s lakšim povredama.Petrović kaže da je došao ispod mosta oko 11 sati na svakodnevni trening. Odjednom je začuo prasak.Zastrašujući pogled- U prvi mah sam pomislio da je dete skočilo u Dunav i da se igra. Reka se zatalasala, a ta osoba je iskakala, pa nestajala pod vodom. Tek kad sam uhvatio njen zastrašujući pogled. Tad sam video da je reč o ženi - priča Petrović.Trkački as je odmah skinuo garderobu sa sebe i skočio u reku kako bi spasao davljenicu.- Sećam se samo da sam ušao u vodu, ali ne i kako sam doplivao do žene. Znam samo da sam hteo što pre da stignem. Kad sam doplivao, plava kosa je plutala na površini vode. Zgrabio sam je za majicu i izvukao, tad je udahnula. Odjednom se uspaničila i skočila mi na leđa, rukom me je držala oko vrata. Srećom pa je sitne konstitucije, inače bih i ja potonuo - priča Petrović.On je nekako uspeo da se izvuče iz ženinih ruku.- Govorio sam joj: „Smiri se, pusti me da ti pomognem.“ Jednom rukom sam je držao, a drugom plivao. Međutim, ona je na svakih pola minuta histerisala. Nekako sam je izvukao na obalu i tad ju je prihvatio pecaroš - kaže naš sagovornik.Žena se oporavljaPetrović ističe da se žena koju je spasao oporavlja.- Posle spasavanja me je pozvao njen sin i zahvalio mi se. On je navodno policajac - navodi Petrović, inače najuspešniji srpski takmičar na vodi, koji je 2013. godine osvojio bronzanu medalju na svetskom šampionatu u moto-nautici.

Pecaroš sa DunavaREKLA JE: „BOLJE DA SAM UMRLA“Očevidac, pecaroš Bojan S., kaže za Kurir da je video ženu kako pada i udara o vodu.- Aleksandar ju je spasao, a ja sam pozvao policiju. Pitao sam je kako se oseća, a ona mi je odgovorila: „Bolje da nisam živa, bolje da sam mrtva.“ Sve vreme je plakala. Ubrzo su stigli lekari i odvezli je. Aleksandru svaka čast na hrabrosti. Voda je brza, a na mestu gde je žena pala ima i vir. Rizikovao je svoj život da bi je spasao - kaže Bojan S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track