EKSPLOZIJA Poginula jedna osoba u fabrici oružja u Mojkovcu
Foto: Vijesti Dragan Scepanovic

Nesreća u Crnoj GOri

EKSPLOZIJA Poginula jedna osoba u fabrici oružja u Mojkovcu

Crna Hronika -
U ekpsloziji koja se dogodila jutros u 7.15 minuta u fabrici Tara Group, jedna osoba je podlegla povredama, a sedam je povređeno

U eksploziji u fabrici oružja Tara u Mojkovcu poginula je jedna osoba, dok je sedam povređeno, saopšteno je iz Uprave policije.

"U ekpsloziji koja se dogodila jutros u 7.15 minuta u fabrici Tara Group, jedna osoba je podlegla povredama, a sedam je povređeno", saopšteno je iz policije.

Ovo nije prva eksplozija u mojkovačkoj fabrici oružja. U eksploziji koja se dogodila u februaru, 2014. godine, povređena je Gordana Bošković, šefica pirtotehničkog odseka. Nova eksplozija se desila i 24. oktobra, kada je teže povrede zadobilo šest zaposlenih.Tada je obavljena vanredna kontrola Uprave za inspekcijske poslove, u čijem izveštaju je pisalo da je u incidentu povređeno šest radnika od kojih su dva bila zaposlena u “Tara precision works”, a četiri u “Tara aerospace and defence products“. Te dve fabrike posebne su kompanije, a čine grupu Tara. Tada je utvrđeno da rukovodilac jedne od laboratorija u kojoj je došlo do eksplozije, nije imao lekarsko uverenje da je sposoban da obavlja te zadatke i mojkovačka kompanija je kažnjena sa 500, a njen direktor sa 30 evra.Inspekcija je nakon toga naložila poslodavcu da u roku od 20 dana uskladi normativna akta sa odredbama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu, kao i da izmeni Akt o proceni rizika, zbog slučaja kolektivne povrede na radu. U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namene koja koriste policijske i vojne snage... Mojkovačka fabrika proizvodi i pirotehničke punjače za signalne rakete, raketne punjače za katapult sedišta za avione MIG 21, MIG 23, SU 25, SU 27, MIG 29, L 39...Istraga o današnjoj eksploziji je u toku.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track