PREDOMISLILA SE U POSLEDNJEM TRENUTKU: Majka koja je ubila sebe i sina pokušala da se spase?
Foto: Printskrin Nestali.hr

Rekonstrukcija događaja

PREDOMISLILA SE U POSLEDNJEM TRENUTKU: Majka koja je ubila sebe i sina pokušala da se spase?

Crna Hronika -
To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tela nisu nađena u vozilu, ali više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila

Samoubistva sletanjem vozila u reku ili jezero su krajnje neuobičajena jer smrt nastupa sporo. Goran Husinec, veštak za vozila, analizirao je fotografije izvučene "opela astre" u kojem su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5).

"Vozilu je potrebno nekoliko minuta da do kraja potone, a potom u vozilu nastaje agonija u kojoj samoubica i, u ovom slučaju, njena žrtva počinju instinktivne radnje boreći se za život. Zato nije isključeno da je majka ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dete, posle sletanja u vodu pokušala da spasi oboje. To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tela nisu nađena u vozilu, ali više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vetrobranskog stakla ukazuje da je Ivana udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode ‘ugurao’ je staklo unutra. Nemoguće je tačno rekonstruirati šta se događalo u kabini, ali vidljivo je da je sigurnosni pojas otkopčan, a da je dečije sedište na zadnjem sedištu pomereno", objašnjava veštak Husinec.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track