PAUZA NA SUĐENJU MIŠKOVIĆU: Pozlilo jednoj od optuženih
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Malverzacija u putarskim preduzećima

PAUZA NA SUĐENJU MIŠKOVIĆU: Pozlilo jednoj od optuženih

Crna Hronika -
Predsednica sudskog veća odredila je pauzu kako bi se optuženoj Ljiljani Kostić pružila pomoć, posle koje će biti nastavljeno s iznošenjem pisanih dokaza koje je ponudilo tužilaštvo

BEOGRAD - Objedinjeno suđenje vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima optuženim da su oštetili putarska preduzeća i kruševačku Fabriku maziva (FAM), nastavljeno je jutros u Specijalnom sudu u Beogradu, ali je prekinuto posle 30 minuta jer je pozlilo jednoj od optuženih.

Predsednica sudskog veća odredila je pauzu kako bi se optuženoj Ljiljani Kostić pružila pomoć, posle koje će biti nastavljeno s iznošenjem pisanih dokaza koje je ponudilo tužilaštvo.

Na današnjem pretresu Mišković je ponovio tvrdnje da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz da je na bilo koji način učestvovao u upravljanju putarskim preduzećima i naglasio da, kada je reč o njemu, ne postoji krivično delo.

“Tužilaštvo je kazalo da će dokaze predstaviti kada počne da se vodi proces.

- To ste rekli i vi i sudija Vučinić, međutim mi ovde sada vršimo revizijsko poslovanje ovih preduzeća, od momenta registracije. To rade revizorske kuće, a ne sud i mi ovde nemamo nijedan dokaz da je učinjeno krivično delo”, rekao je Mišković.

Prema njegovim rečima, sudu je danas predstavljena zvanična dokumentacija o poslovanju putarskih preduzeća koja je bila “javno dostupna svakom čoveku”. “

- Evo na primer kredit. Ja sam ga odobrio, ali nema dokaza da je taj kredit krivično delo. Kamatu obračunava predsednik kompanije. A o trgovini akcija ja nemam pojma. Meni se pripisuje nešto što ne znam ni da radim”, rekao je Mišković.

On je od suda zatražio zaštitu i poručio da tužilaštvo mora da iznese dokaz u kojem će se videti njegova krivica.

- Nema ovde Miškovića apsolutno nigde, osim da je potpisao kredit. Nigde ga više nema. Cela optužnica pada. To ste čuli i čućete i dalje”, rekao je Mišković.

Protiv njega i vlasnika preduzeća Nibens grupa Mila Djuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Mišković, njegov sin Marko i Djurašković pušteni su da se brane sa slobode posle hapšenja decembra 2012., za šta su morali da polože jemstvo od više miliona evra. Oduzeti su im pasoši i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda. Da su oštetili Fabriku maziva terete se Djurašković, koji je kupio tu fabriku, kao i njegovi saradnici, koji su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, zbog čega im je suđenje spojeno u isti postupak. Objedinjeni postupak početkom februara krenuo je ispočetka.

Osim Miškovića, njegovog sina i Djuraškovića, na optuženičkoj klupi su Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track