UHAPŠENA DEVOJKA (31) ZBOG POKUŠAJA UBISTVA MILANA BEKA: Pronađen njen DNK na čaurama!
Foto: Zorana Jevtic

Ženska osoba osumnjičena

UHAPŠENA DEVOJKA (31) ZBOG POKUŠAJA UBISTVA MILANA BEKA: Pronađen njen DNK na čaurama!

Crna Hronika -
Ženska osoba sumnjiči se da je učestvovala u sačekuši prilikom koje je 14. novembra prošle godine ranjen Milan Beko sa nekoliko hitaca

BEOGRAD - Srpska policija uhapsila je danas M. A, koja je osumnjičena da je učestvovala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka! Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je uhapšena ženska osoba M.A, (31), za koju se osnovano sumnja da je umešana u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

"Uhapšena je M.A. iz Beograda, 1984. godište, za koju osnovano sumnjamo da je umešana u izvršenje ovog teškog krivičnog dela", rekao je Stefanović za TV Pink. On je precizirao da policija sumnja da se DNK koja je otkrivena na jednoj od čaura, poklapa sa DNK uhapšene M.A. "Zato ćemo u narednim danima nastaviti, zajedno sa tužilaštvom, da intenzivno pratimo ovaj slučaj. Nadamo se da će ovo biti početak otkrivanja svega što se dešavalo u ovom slučaju", rekao je Stefanović. On je takođe pohvalio rad policajaca, za koje kaže da su u teškim uslovima došli do ovog važnog otkrića. Biznismen Milan Beko ranjen je ispred svoje kuće na Senjaku 14. novembra prošle godine.

- Policija danas uhapsila M. A. učestvovala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji zasad nije izneo ostale detalje.

Napad na Milana Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, koja je kompletno pokrivena video-nadzorom. Jedna od kamera bila je usmerena baš na mesto gde je napadač zapucao na biznismena i verovalo se da će taj snimak umnogome olakšati posao policiji, tim pre što napadač nije bio maskiran.- Međutim, ispostavilo se da kamere nisu radile jer nije plaćano za njihovo održavanje. Isti je slučaj bio i sa kamerama sa okolnih komšijskih kuća, pa je tu propuštena dobra prilika da se dođe do značajnog dokaza. Da stvar bude gora, mesečno održavanje ovih kamera košta od 40 do 60 evra - navodi izvor Kurira blizak istrazi.

Mesto atentata, Foto: Kurir/Dragan Kadić
Mesto atentata, Foto: Kurir/Dragan Kadić

Podsetimo, napadač je sa saučesnikom čekao biznismena skriven u žbunju u blizini kuće, a kada se Beko dovezao „mercedesom“, zapucao je i pogodio ga sa više hitaca. Beko je preživeo, a u međuvremenu se potpuno oporavio. Tokom istrage na licu mesta pronađena su četiri uzorka DNK, od kojih je jedan ženski.

Podsetimo, beogradska policija je ranije, u slopu istrage, otkrila desetak „specijala“ - mobilnih telefona koji su prvi put aktivirani samo na toj relaciji i zatim gašeni. Nijedan od tih brojeva nije bio u funkciji posle 14. novembra, kad je Beko ranjen u Ulici Andre Nikolića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track