NIJE ŽELELA DA OTKRIJE IMENA: Lepotica krije ko je naručio ubistvo Beka!

Tvrdi da je u to vreme bila sa mužem

NIJE ŽELELA DA OTKRIJE IMENA: Lepotica krije ko je naručio ubistvo Beka!

Crna Hronika -
ALIBI MUŽU Maja Adrovac, koja se sumnjiči za pokušaj ubistva biznismena, rekla na saslušanju da u životu nije pipnula oružje i municiju i sve vreme je štitila supruga Ivana

BEOGRAD - Nemam veze s pokušajem ubistva Milana Beka, u životu nisam pipnula oružje i municiju. U vreme napada na Beka suprug i ja bili smo u Kaluđerici jer mu je preminuo ujak - rekla je juče na saslušanju kod tužioca Maja Adrovac (31) iz Beograda, koja je uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u atentatu na biznismena u novembru prošle godine.Lepotica iz kriminalne grupe koja je trebalo da odradi ubistvo Milana Beka sve vreme je poricala krivicu i nije htela da otkrije saučesnike, ali ni nalogodavce likvidacije.Kazna i do 40 godina- Nije istina da su moji tragovi nađeni na čaurama od metaka. U životu nisam prišla oružju i municiji niti sam ih pipnula. Nemam veze s napadom na Milana Beka. To veče bila sam sa suprugom u Kaluđerici jer mu je umro ujak posle teške bolesti. Ceo dan sam bila tamo, a moj muž je došao oko 19 časova - rekla je Maja tužiocu i tako dala alibi i suprugu Ivanu.Ona nije htela da otkrije članove grupe za koju se veruje da je pokušala da ubije Beka.- Nemam veze s Bekom, niti bilo kakvom kriminalnom organizacijom. Kakao onda da znam ko je naručio to ubistvo - rekla je Maja Adrovac. Nakon saslušanja određen joj je pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju.- Pritvor je i zbog zaprećene kazne za to delo od preko 10 godina zatvora, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - rekla je portparol Višeg suda Tanja Koljenšić.Zaprećena kazna je od 10 do 30-40 godina zatvora.Kurirov izvor iz istrage, međutim, tvrdi da postoje čvrsti dokazi da je Maja učestvovala u pokušaju likvidacije Beka.- Postoje najmanje dva biološka traga koji dokazuju da je ona učestvovala u atentatu. Ona zasad ne želi da otkrije saučesnike i nalogodavca. Policija je na tragu ostalim članovima grupe i uslediće nova hapšenja - kaže naš sagovornik.On dodaje da je reč o grupi kojoj je ovo bio prvi veliki zadatak.- Po tragovima i načinu napada bilo je očigledno da je reč o grupi koja nije imala iskustva sa ubistvima i ovaj posao trebalo je da bude njihova „ulaznica“ u visoko društvo kriminala - rekao je naš izvor. Maja, inače majka dvoje dece, pala je na poligrafu posle prvih pitanja o Beku, a njen DNK nađen je na čaurama od metaka koji su ispaljeni na Beka.Biznismen Milan Beko saslušan je juče u policiji, gde je u prisustvu svog advokata ispričao sve čega se seća u vezi s napadom. Beko je prvi put dao iskaz nakon osam meseci od pokušaja ubistva.Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da uhapšena nije povezana s drugim krivičnim delima.

Uviđaj... Beko upucan ispred svoje kuće na Senjaku
Uviđaj... Beko upucan ispred svoje kuće na Senjaku

Sumnjivi muž i brat- Ova žena nije povezana s bilo kakvim bombaškim napadima, nije učestvovala u pucnjavama, niti je bila povezana sa izvršenjem ovakvih teških krivičnih dela - kaže Stefanović.Na pitanje da li je Maja Adrovac povezana s krivičnim delima grupe „Pink Panter“, rekao je da se njen suprug i brat dovode u vezu sa izvršenjem nekih krivičnih dela te grupe, ali da oni nisu ključni za ovu istragu.

BLIZAK ZEMUNSKOM KLANU Debeo kriminalni dosije Ivana Adrovca MAJIN SUPRUG POBEGAO IZ ZEMLJESuprug Maje Adrovac je Ivan Adrovac (34), koji je do sada u medijima pominjan kao blizak saradnik Luke Bojovića i član njegovog klana. Kako saznajemo, Ivan je nedavno pobegao iz Srbije i nalazi se u jednoj zemlji na drugom kontinentu.Takođe je povezivan i s kriminalnom grupom nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ Ninoslava Konstantinovića, a 2007. godine bio je uslovno osuđen kao član kriminalne ekipe s Karaburme u Beogradu zbog trgovine drogom.Adrovac je uhapšen početkom prošle godine zbog jedne pljačke skupocenih satova i druge luksuzne robe u Austriji. Zbog toga je austrijska policija zatražila od srpskih kolega da im se dostavi DNK uzorak Ivana Adrovca jer se smatralo da je deo ekipe koja je aktivna po Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Češkoj, gde su pljačkali zlatare, juvelirnice, prodavnice skupocenih satova i druge objekte. Inače, beogradska policija je protiv njega do sada podnela nekoliko krivičnih prijava zbog teških krađa, trgovine narkoticima, imovinskih delikata i nanošenja teških telesnih povreda.

Nova era kriminalaŽENE OPASNI IZVRŠIOCI KRIVIČNIH DELABožidar Spasić naglašava da hapšenje Maje A. otvara novu kriminalnu eru u Srbiji.- Žene su veoma opasni izvršioci teških krivičnih dela. Kod nas su se žene ranije uvek vezivale za porodične zločine, a ovo sad je fenomen u srpskom podzemlju - kaže bivši visoki funkcioner DB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track