ATENTATORKA TRAŽI DA SE VIDI SA BIZNISMENOM: Neka Beko kaže da li sam pucala na njega

Oči u oči

ATENTATORKA TRAŽI DA SE VIDI SA BIZNISMENOM: Neka Beko kaže da li sam pucala na njega

Crna Hronika -
Suočavanje misteriozna lepotica koja je jedina osumnjičena za pokušaj ubistva tajkuna insistira da prisustvuje njegovom saslušanju

BEOGRAD - Nisam pucala u Milana Beka, nikad ga ranije nisam videla i kad se budemo sreli, biće jasno da je uhapšena pogrešna osoba - rekla je Maja Adrovac (31), koja se sumnjiči da je 14. novembra prošle godine pokušala da ubije biznismena.Ona je tražila da prisustvuje Bekovom saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu.Osim saslušanju Beka, Maja Adrovac će zatražiti i da prisustvuje saslušanjima Bekovog vozača, baštovana, kao i jednog očevica, koji su zasad jedini planirani svedoci.Pištolj mog brata- Maja Adrovac se sumnjiči da je u Ulici Andre Nikolića pucala na Beka u trenutku dok je izlazio iz automobila. Na saslušanju je tvrdila da te večeri nije bila na Senjaku, već u kući u Malom Mokrom Lugu, pošto je umro ujak njenog supruga. Rekla je da su celog dana i večeri primali izraze saučešća i da postoje brojni svedoci koji mogu da potvrde da je ona bila u kući i da nije odlazila - kaže izvor Kurira.Kako navodi, osumnjičena i oštećeni biznismen do sada se nisu sreli, a ona nije znala da objasni otkud njen DNK na čaurama pronađenim na licu mesta.Ima dobar alibi- Ona je na saslušanju izjavila da nikad u životu nije imala kontakt sa oružjem. Jedina situacija da je, po njenim rečima, njen DNK možda mogao da se nađe na oružju dogodila se pre četiri ili pet godina, kada je njen brat bio uhapšen zbog posedovanja oružja. Kako je rekla, moguće je da je oružje skrivao u njenim stvarima i da je tako biološki trag dospeo na oružje - kaže izvor Kurira iz istrage.Branilac Maje Adrovac advokat Momčilo Minić potvrdio je za Kurir da je osumnjičena u tužilaštvu izjavila da nema nikakve veze s pokušajem ubistva Beka.- Uložio sam žalbu na rešenje o određivanju pritvora. Zahvaljujući spletu nesrećnih okolnosti da se baš tog dana dogodio smrtni slučaj, ona ima dobar alibi, o čemu može da posvedoči između 50 i 100 ljudi koji su te večeri prošli kroz kuću. Postoje i drugi dokazi, uključujući i bazne stanice mobilnih telefona, na osnovu kojih je lako utvrditi gde se tačno nalazila - kaže Momčilo Minić za Kurir.Prema njegovim rečima, Maja nije imala nijedan razlog da pokuša da naudi biznismenu.- Ne postoji motiv, a i u potpunosti je u suprotnosti sa zdravom logikom - kaže poznati beogradski advokat.Zastupnik Beka advokat Zdenko Tomanović saopštio je juče da rezultati istrage ne ukazuju da je motiv bio dug, kako su objavili pojedini mediji.- Pokušaji oblikovanja javnosti kojim se jedan tragičan događaj banalizuje ne doprinose efikasnom istražnom postupku - rekao je Tomanović.

Jako obezbeđenjeSA DVE CIMERKE U CZMaja Adrovac, kako Kurir nezvanično saznaje, u pritvoru Centralnog zatvora smeštena je u ćeliji sa dve cimerke. Ona nije imala posebne zahteve niti prigovore na uslove boravka.- Mere obezbeđenja prilikom njenog sprovođenja iz policije u tužilaštvo, a kasnije i u pritvor bile su pojačane - kaže izvor Kurira.

Zagonetna plavušaPOŠALJITE NAM MAJINU SLIKU I ZARADITE NOVACPolicija nije objavila sliku Maje Adrovac. Redakcija Kurira poziva građane da nam dostave njenu fotografiju i onu koju objavimo biće plaćena. Kako saznajemo, ova lepotica ima plavu kosu i sitnije je građe. (E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track