Sandžaklija uhapšen u švercu kokaina u Italiji!

Sandžaklija uhapšen u švercu kokaina u Italiji!

Crna Hronika -
Vođa grupe koja je švercovala narkotike iz Španije i sa Balkana u zemlje Zapadne Evrope, a uhapšena je u Itlaiji, rodom je iz Novog Pazara, a živi u Sarajevu

BANJALUKA - K.K. (40) vođa grupe koja je švercovala kokain iz Španije u Italiju, a heroin sa Kosova u BiH i dalje u Evropsku uniju rodom je iz Novog Pazara, a živi u Sarajevu.Ovu infomraciju objavio je banjalučki “ Glas Srpske”, ali kako piše još nema potvrde da se među uhapšenima nalazi i on.

Inače italijansko tužilaštvo u oktobru 2010. godine uputilo je zahtev Tužilaštvu BiH za vođenje zajedničke istrage protiv jedne od najjačih kriminalnih grupa na Balkanu.Hapšenja su izvedena u više italijanskih gradova u sklopu akcije “Beli slon”, a Italijani su u operaciji sarađivali i sa policijama BiH, Srbije, Albanije, Grčke, Češke i ŠvedskeInače kako javlja ovaj mediji desna ruka vođe kriminalne grupe, čije je konspirativno ime “Kemo”, prema saznanjima italijanskih istražnih organa, takođe je osoba iz Novog Pazara sa stalnim boravkom u BiH odakle koordiniše kriminalnim aktivnostima organizovane narko-bande, a Srbija je inače za njim raspisala poternicu.

U hijerarhiji narko-klana je i državljanin BiH i Hrvatske koji je prijavljen u Zovrniku, a njegov zadatak je da predaje “ Kemi” novac stečen prodajom narkotika.

Ruta išla iz Makedonije preko Novog Pazara u BIHGlavna ruta kojom je grupa švercovala narkotike vodi iz Makedonije, odnosno Novog Pazara u BiH, a potom u zemlje zapadne Evrope. Ta kriminalna grupa ima veliku imovinu na teritoriji Sarajeva. Jedan od njenih članova dovodi se u vezu sa Darkom i Duškom Šarićem, a sumnja se da se znatan dio imovine Šarića vodi na njegovom imenu, piše Glas Srpske.Akcijom bezbednosnih službi u BiH rukovodio je bivši glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, koji je zbog toga bio čest gost u Italiji.Upućeni tvrde da je ta istraga Barašina koštala jer je on suspendovan s mesta glavnog tužioca BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track