POZNATI GLUMAC USKORO PRED SUDOM: Jevtić optužen za obljubu dečaka, preti mu 10 godina zatvora!

Podignuta optužnica

POZNATI GLUMAC USKORO PRED SUDOM: Jevtić optužen za obljubu dečaka, preti mu 10 godina zatvora!

Crna Hronika -
Napad u WC Osnovno tužilaštvo u Somboru tereti Gorana Jevtića (37) da je krajem juna prošle godine u toaletu Narodnog pozorišta seksualno zlostavljao 14-godišnjaka

SOMBOR - Protiv poznatog glumca Gorana Jevtića (37) podignuta je optužnica zbog sumnje da je krajem juna prošle godine, u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru, obljubio 14-godišnjeg dečaka.Osnovno javno tužilaštvo u Somboru tereti ga za obljubu nad nemoćnim licem, za šta je zaprećena kazna od dve do deset godina zatvora, kao i za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.Smatrao ga idolom"Postupak će voditi Osnovni sud u Somboru, koji bi uskoro trebalo da zakaže glavni pretres", kaže sagovornik Kurira.O detaljima koji se navode u optužnici protiv glumca juče niko nije želeo da govori."Tužilaštvo je saslušalo dečakove roditelje, koji su i podneli prijavu, četrnaestogodišnjaka, glumca, ali i svedoke, posle čega je doneta odluka da optužni predlog bude podnet sudu. Velike su šanse da suđenje ne bude javno da bi se zaštitila žrtva, koja je maloletna", navodi on.Krivičnu prijavu protiv glumca podneli su roditelji dečaka."Na saslušanju je njihove navode potvrdio i dečak. Rekao je da mu je Jevtić idol i da je zbog njega i sam odlučio da postane glumac. Te večeri su malo više popili i kada su se istovremeno, oko četiri ujutro, našli u toaletu pozorišta, glumac ga je poljubio. Dečak je rekao da je bio šokiran i da je, čim se sabrao, odgurnuo Jevtića. Međutim, glumac ga je obljubio u toaletu", prepričava sagovornik Kurira.Četrnaestogodišnjak je, kako navodi, iz toaleta istrčao uplakan, što je navodno potvrdio i jedan svedok koji je to video."Dečak je otišao kući i ispričao majci šta se dogodilo. Otac je podneo krivičnu prijavu u kojoj je naveo da je njihov sin bio žrtva seksualnog zlostavljanja poznatog glumca", Kaže naš izvor.Bez komentaraKako navodi, glumac je tvrdio da ništa od toga nije tačno i da je dečak izmislio celu priču. Optužnica je, međutim, podignuta godinu dana kasnije."U međuvremenu, otac je povukao prijavu, ali je gonjenje ponovo inicirala majka, koja je otišla direktno u tužilaštvo", dodaje on.Glumac Goran Jevtić juče nije odgovarao na pozive Kurira.

REAGOVANJA KOLEGA OPTUŽENOG GLUMCAMilorad Mandić Manda: Tužilaštvo i sud da rade svoj posaoMi smo se već jednom oglasili kao kolege i rekli da ostavimo tužilaštvo i sud da rade svoje posao.Srđan Dragojević: Teško mi je da poverujemPodsećam na pretpostavku nevinosti. Gondža je moj prijatelj, teško mi je da poverujem u optužnicu.Voja Brajović: Na njemu je da dokaže nevinostNa optužnicu nemam komentar. Na njemu je da dokaže nevinost. Neka ide svojim putem.Mirjana Karanović: Sud neka utvrdi istinuNeka sud utvrdi istinu. Ne treba glumci, reditelji ili neko drugi bilo šta da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track