PRAVDA ZA DEČAKA IZ DOMA: Naloženo privođenje maloletnika osumnjičenih za silovanje!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Policijska potera

PRAVDA ZA DEČAKA IZ DOMA: Naloženo privođenje maloletnika osumnjičenih za silovanje!

Crna Hronika
02:58h
Jedan od eventualnih izvršilaca je u bekstvu odmah nakon izvršenja krivičnog dela zbog čega je za njima raspisana policijska potraga

ZAJEČAR - Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je privođenje dvojice maloletnika i podnošenje krivične prijave zbog sumnje da su 3. avgusta silovali štićenika (14) Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Knjaževcu.

Kako se navodi u saopštenju Apelacionog javnog tužioca u Nišu jedan od eventualnih izvršilaca je u bekstvu odmah nakon izvršenja krivičnog dela zbog čega je za njima raspisana policijska potraga.

Posle provera navoda prijave vršilac funkcije Višeg javnog tužioca u Zaječaru je danas naložio Policijskoj stanici u Knjaževcu da protiv obojice maloletnika podnesu krivičnu prijavu zbog krivičnog dela silovanja, da ih privedu Sudiji za maloletnike Višeg suda u Zaječaru.

Posle podnošenja krivične prijave vršilac funkcije Višeg javnog tužioca u Zaječaru podneće zahtev za pokretanje pripremnog postupka Sudiji za maloletnike Višeg suda u Zaječaru, zajedno sa predlogom za određivanje pritvora protiv obojice maloletnika.

O svim daljim postupanjima tužilaštva javnost će biti blagovremeno obaveštavana, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja