SMRT PROFESORKE NA PEŠAČKOM: Vozač nije bio pijan
Foto: Printskrin Fb

Nesreća u centru Užica

SMRT PROFESORKE NA PEŠAČKOM: Vozač nije bio pijan

Crna Hronika -
Borka Vesović (47), nastavnica francuskog u Užičkoj gimnaziji, stradala na mestu kada je na nju naleteo kamion komunalnog preduzeća

UŽICE - Borka Vesović (47), profesorka francuskog jezika u Užičkoj gimnaziji, pregažena je juče na pešačkom prelazu u centru grada kada je na nju naletela cisterna javnog komunalnog preduzeća „Bioktoš“. Nesrećna žena je preminula na mestu, a vozač kamiona je priveden.Nesreća se dogodila juče oko 10.45 časova na raskrsnici ulica Kralja Petra i Petra Ćelovića, kod parkinga srušene pošte. Žena je pokušavala da pređe na drugu stranu Ulice kralja Petra, iz Jug Bogdanove, kada je naišla cisterna i usmrtila je na mestu. Očevici kažu da je prizor bio stravičan.- Video sam telo žene ispod cisterne. Ne znam šta se tačno dogodilo, ali ona nije davala znake života. Kamion je prešao preko nje - priča Užičanin koji se zatekao na mestu nesreće.Vozač je nije video?Policija je obavila uviđaj, a kako saznajemo, vozač najverovatnije nije video ženu.- Pregažena je u zoni pešačkog prelaza. Ona je od zadobijenih teških povreda odmah preminula. Vozač kamiona je priveden u policiju. Za sada je sigurno da nije pod dejstvom alkohola i da nije bahato vozio. Verovatno će biti određeno zadržavanje od 48 sati dok se ne završi uzimanje iskaza i uradi obdukcija. Moguće je da je nesrećna žena ušla u mrtav ugao vozača, pa je nije video - saznajemo od izvora bliskog istrazi. U JKP „Bioktoš“ juče nismo mogli da dobijemo zvaničnu izjavu i stav rukovodioca preduzeća.Borka Vesović će ostati upamćena kao profesorka koja je 22 godine obrazovala mlade predavajući francuski jezik. Njene kolege su šokirane.Omiljena profesorka- Sve se desilo tako iznenada i još ne možemo da verujemo da se to dogodilo Borki, koja je uvek mnogo davala i kolega i kao profesorka. Jednostavno, nemamo reči da bismo opisali ovu tragediju - kaže jedan od kolega.I učenici će je pamtiti kao divnog profesora.- Sa lakoćom nam je ulivala znanje francuskog jezika i približila francusku kulturu. Imali smo šta od nje da naučimo - pričaju njeni učenici.

Zasluženo priznanjeDOBILA ORDEN OD FRANCUSKEO veličini i radu Borke Vesović govori i to što je dobitnica francuskog Ordena reda akademske palme u rangu viteza, koje se dodeljuje istaknutim srpskim kulturnim poslenicima. Ovaj orden joj je u oktobru 2011. godine dodelio ambasador Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track