POKUŠAJ UBISTVA: Bekov vozač ništa nije ni video ni čuo
Foto: Nebojša Mandić

Saslušan još jedan svedok atentata na biznismena

POKUŠAJ UBISTVA: Bekov vozač ništa nije ni video ni čuo

Crna Hronika -
Dragan Dragaš ispričao da je atentator bio srednje građe, da je imao kapuljaču i da ne zna da li je muško ili žensko

BEOGRAD - Nisam video ko je pucao u Milana Beka. Ne bih mogao da kažem da li je muško ili žensko, a ne znam ni koje je visine, sećam se samo da je osoba bila srednje građe, kao i da je imala kapuljaču. Sve se odigralo u deliću sekunde, od pucnjave je automobil bio pun dima, tako da nisam ni mogao da vidim ko je pucao.Ovo je juče, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu ispričao Dragan Dragaš (45), koji je 14. novembra prošle godine, kada je Milan Beko ranjen, bio lični vozač biznismena.I Maja na saslušanjuSaslušanju trećeg po redu svedoka u istrazi juče je prisustvovala i osumnjičena za pokušaj ubistva Maja Adrovac, koja je dovedena u pratnji trojice zatvorskih stražara iz pritvora.- Sve se dogodilo u nekoliko delića sekunde. Milan Beko je sedeo na mestu suvozača i kada smo stigli ispred kapije njegove kuće na Senjaku, on je otvorio vrata. Čim je zakoračio na asfalt, u trenutku sam primetio osobu sa desne strane kapije, u žbunju, na četiri ili pet metara od nas, ali je bila okrenuta leđima - prisetio se Dragaš trenutka kada je video nepoznatu osobu, koju danas, prema sopstvenoj tvrdnji, ne bi mogao da prepozna.- Tada sam čuo pucanj, a zatim sledeći, i sledeći. Ne znam tačno koliko je metaka ispaljeno, ali sećam se da sam odmah ubacio u rikverc i pokušao da pobegnem - ispričao je Dragaš.On je dao gas i krenuo, ne videvši da njegov gazda nije u „mercedesu“.- Zakočio sam kada sam video da nema Milana. Ne znam ni sada da li je ispao iz kola zbog metka koji ga je pogodio ili sam ga možda ja udario vratima kada sam velikom brzinom krenuo unazad - priznao je Dragaš, koji je objasnio i da osoba koja je pucala u biznismena nije nišanila i u njega.Dragaš je objasnio da je lični vozač biznismena bio punih 13 godina, od 2002, i da toga dana nije primetio ništa neobično, niti da ih bilo ko prati. On je šefa sačekao ispred „Luke Beograd“, odakle su uobičajenom trasom krenuli do njegove kuće na Senjaku.- Nismo razgovarali. Beko je sedeo na mestu suvozača i telefonirao - rekao je navodno Dragan Dragaš, koji posle pokušaja ubistva više nije lični vozač biznismena, ali je i dalje zaposlen u „Luki Beograd“.

Preživeo tri metka... Milan Beko
Preživeo tri metka... Milan Beko

Ubicu opisao baštovanPre Dragaša saslušani su i njegov kolega Boban Mančić, koji je u vreme pucnjave bio u dvorištu Bekove vile. Ni on nije mogao da opiše ubicu.Ubicu je opisao samo Milan Marković, baštovan koji je šišao ogradu.- Na Beka nije pucala Maja Adrovac. Hice je ispalio kratko ošišani muškarac, ali ne bih mogao da ga prepoznam - rekao je Marković.

SaslušanjeUSKORO I BEKO U TUŽILAŠTVUU Višem tužilaštvu uskoro bi iskaz trebalo da da i biznismen Milan Beko.- Datum njegovog saslušanja još nije određen, ali se očekuje da oštećeni bude pozvan do kraja meseca - kaže izvor iz Palate pravde.

AdvokatMAJA ADROVAC PREDLAŽE SVEDOKEBranilac Maje Adrovac, advokat Dalibor Katančević, potvrdio je za Kurir da je juče u Višem tužilaštvu saslušan Dragan Dragaš, ali nije želeo da govori o sadržini njegovog iskaza dok je istraga u toku.- Tokom naredne nedelje odbrana će predložiti svedoke koji mogu da potvrde da Maja Adrovac, u vreme pokušaja ubistva, nije bila ispred njegove kuće - najavio je Katančević.Maja je izjavila da nije pucala u biznismena i da je celog tog dana primala izjave saučešća zbog smrti ujaka.

Uviđaj... Beko napadnut ispred svoje kuće
Uviđaj... Beko napadnut ispred svoje kuće

HronologijaDEVET MESECI OD NAPADA- Beko je ranjen 14. novembra ispred svoje kuće na Senjaku- Biznismen se dovezao „mercedesom“, a napadač je iskočio iz žbuna i pucao- Posle ranjavanja vozač je Beka prevezao u Urgentni centar- Nekoliko dana posle pokušaja ubistva pronađen je ženski DNK na čauri s lica mesta- 17. jula uhapšena Maja Adrovac zbog sumnje da je pokušala da ubije Beka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track