SLUČAJ VUKA ROSANDIĆA: Muzičar imao pravo da upotrebi silu i zaštiti sebe i ćerku!
Foto: Fejsbuk

Muzičar išamarao dve devojčice

SLUČAJ VUKA ROSANDIĆA: Muzičar imao pravo da upotrebi silu i zaštiti sebe i ćerku!

Crna Hronika -
Ako je tačno da su ga devojčice prvo udarile daskom po glavi, onda je imao svako pravo da reaguje, rekao je profesor Pravnog fakulteta Milan Škulić

BEOGRAD - Vest da je muzičar Vuk Rosandić išamarao dve maloletnice jer su maltretirale njegovu ćerku, podelile su javnost u Srbiji da li je njegov postupak bio u redu ili ne.

Profesor Pravnog fakulteta Milan Škulić istakao je da je Rosandić imao pravo da upotrebi silu u slučaju da je štitio sebe i ćerku.

- Odrastao čovek bi najpre trebalo da pokuša zaštititi svoje dete bez upotrebe sile. Tek ukoliko je to nemoguće onda može da pribegne sili koja mora da bude srazmerna napadu i da traje dok napad ne prestane. Ako je tačno da su ga devojčice prvo udarile daskom po glavi, onda je imao svako pravo da reaguje - rekao je za medije Škulić i dodao da u tom slučaju Rosandića možemo govoriti o nužnoj samoodrani ili o njenom prekoračenju pa zato treba pažljivo ispitati ovaj slučaj.

- Ukoliko se upotrebi veći intezitet odbrane od napada ili ako ona duže traje,onda je to prekoračenje - rekao je Škulić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja