PREBIJANJE GLUMICE: Minin otac neće da svedoči o zetu nasilniku
Foto: Marina Lopičić

Opstrukcija na suđenju

PREBIJANJE GLUMICE: Minin otac neće da svedoči o zetu nasilniku

Crna Hronika -
Niko od troje svedoka bliskih glumici nije se odazvao pozivu Prvog osnovnog tužilaštva, koje vodi postupak protiv njenog supruga

BEOGRAD - Otac glumice Mine Lazarević, Ljubiša (83), već dva puta je izbegao da se odazove pozivu i u Prvom osnovnom tužilaštvu posvedoči o tome da li je njegova ćerka bila žrtva nasilja od supruga, baletskog igrača Gorana Stanića (42).Ljubišu Lazarevića zbog toga na sledeće saslušanje, prema informacijama iz istrage, trebalo bi da dovede policija.Brat u Kanadi- Niko od najbližih članova porodice Mine Lazarević nije se do sada odazvao pozivu na saslušanje. Brat je obavestio tužilaštvo da se vratio u Kanadu, gde inače i živi, dok kuma kod koje je pronašla utočište posle incidenta u stanu navodno trenutno nije u Beogradu - kaže izvor Kurira iz istrage.Ljubiša Lazarević, podsetimo, nekoliko dana pošto je Stanić uhapšen, izjavio je za medije da je njegova ćerka preživela stravičan šok.- On je ljubomoran na Minu, na njenu karijeru, obrazovanje. Moja Mina dugo je trpela maltretiranje, mislila je da će ga proći, ali ništa se nije smirivalo. Goran je mnogo popio tog dana. Kada je sve izmaklo kontroli, Mina se sa decom sklonila na sigurno, a rekla mi je da je on toga dana sklopio pištolj i nabio joj cev u leđa - ispričao je tada Minin otac, koji živi u stanu preko puta.Promenila pričuGlumica se, podsetimo, na saslušanju, međutim, nije pridružila krivičnom gonjenju supruga, a sukob u stanu pokušala je da predstavi kao običnu bračnu svađu.- Mina Lazarević iskaz je dala i u Centru za socijalni rad, u kom je događaj pokušala da predstavi kao privatnu stvar, koju ona i suprug treba sami da reše. Međutim, u Centru je evidentiran i njen dolazak prošle godine, kada je tražila savet zbog učestalih svađa, ali tada nije bilo reči o fizičkom nasilju - kaže izvor Kurira.(J. S.)

SporazumSPREMAN DA PRIZNA KRIVICU?Goran Stanić, koji je u pritvoru, prema nezvaničnim informacijama, spreman je da prizna krivicu i sklopi sporazum sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu. Baletskom igraču na teret se stavlja da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, neovlašćeno držanje oružja i ugrožavanje sigurnosti. Pošto je navodno udario suprugu, Stanić je sa prozora pucao iz automatske puške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja