SRBIN PRETIO TINEJDŽERU: Znam gde živiš... Razbiću ti zube, a onda ćeš nestati
Foto: Dragana Udovičić

U Trstu optužen za iznudu

SRBIN PRETIO TINEJDŽERU: Znam gde živiš... Razbiću ti zube, a onda ćeš nestati

Crna Hronika -
Filip Stamenković (22), koji je u četvrtak u Trstu optužen za iznudu, pretio dečaku od 17 godina pokušavajući da od njega iznudi 1.200 evra, prenose italijanski mediji

TRST - Znam gde živiš. Imaš dva dana, a ako mi ne platiš - oteću te. Završiće se loše za tebe i tvoje roditelje. Razbiću ti zube, a onda ćeš nestati...

Tim rečima je Filip Stamenković (22), koji je u četvrtak u Trstu optužen za iznudu, pretio dečaku od 17 godina pokušavajući da od njega iznudi 1.200 evra, prenose italijanski mediji.

Dečakova drama počela je kada je od Stamenkovića „na kredit“ uzeo 100 grama marihuane, što je trebalo da ga košta 1.000 evra. S obzirom na to da tinejdžer nije uspeo da dođe do novca, kriminalac je počeo sistematski da ga zastrašuje, a na kredit je dodao i kamatu, pa je tražio 1.200 evra.

"Video sam kola koja vozi tvoj otac ispred vaše kuće. Za nekoliko dana biće moja... Moji ortaci ti neće dati da kročiš u Trst. Daj pare ili ćete i ti i tvoja porodica loše proći", pretio je Stamenković u nekoliko navrata.

Takve i slične pretnje ponavljale su se iz dana u dan, zbog čega je mladić, kako je rekao tužiocu, bio na ivici nervnog sloma.

Kada je Stamenković odlučio da pretnje uputi i majci dečaka, porodica ga je prijavila policiji, prenosi "Blic".

Kako bi uhvatila kriminalca na delu, policija je predložila tinejdžeru da organizuje sastanak sa Stamenkovićem i donese mu traženi novac.

Osumnjičeni je uhapšen 17. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track