Stanić: Zvezdan Terzić i OFK mi ništa ne duguju

Zvezdan Terzić

Stanić: Zvezdan Terzić i OFK mi ništa ne duguju

Crna Hronika -
OFK je izmirio sve obaveze prema meni, sve što je trebalo da dobijem prema papirima dobio sam, a za Zvezdana Terzića imam samo reči hvale izjavio nekadašnji fudbaler OFK Beograda Srđan Stanić

BEOGRAD - Nekadašnji fudbaler OFK Beograda Srđan Stanić posvedočio je u Višem sudu u Beogradu da mu taj klub, kao i njegov nekadašnji direktor Zvezdan Terzić, ništa ne duguju i da za sve što je uradio u karijeri može njemu da zahvali.

"OFK je izmirio sve obaveze prema meni, sve što je trebalo da dobijem prema papirima dobio sam, a za Zvezdana Terzića imam samo reči hvale. Meni i drugim igračima on je bio kao otac. Mi smo svi došli iz malih sredina, a u OFK nam je bilo bolje nego kod kuće", rekao je Stanić svedočeći na suđenju Terziću i jegovim saradnicima zbog zloupotreba oko transfera fudbalera.

Stanić je svedočo povodom svog transfera u Spartak iz "Moskve" u maju 2005. godine za koji tužilaštvo optužuje

Terzića da je tom prilikom zaključio dva ugovora, jedan na 1,7 miliona evra i drugi na 400.000 evra.

Veći iznos uplaćen je na račun preduzeća "Integrated investment servisis", dok je Upravni odbor OFK obavestio da im od Stanićevog transfera pripada 400.000 evra, navodi se u optužici.

Stanić, koji sada igra za "Borac" iz Čačka, rekao je da ne veruje da je za OFK za njega plaćena odšteta od 1,7 miliona evra, jer smatra da nije toliko vredeo, navodeći da je s moskovskim Spartakom zaključio ugovor na četiri godine, prema kome je godišnje trebalo da prima 250.000 evra.

"Ja nisam igrač koji toliko vredi, toliku odštetu (1,7 miliona evra) ne dobijaju ni "Zvezda" i "Partizan" kad prodaju igrače.

Ne verujem da su toliko platili, jer su me suviše lako pustili da odem posle godinu i dva meseca. Klubovi kada plaćaju odštete uglavnom gledaju da im se taj novac vrati", ispričao je Stanić.

Sledeće suđenje, na kome bi trebalo da svedoče fudbaleri Marko Baša i Vladimir Grubač, zakazano je za 29. jun.Srpski reprezentativac Branislav Ivanović, koji igra u Mančesteru u Engleskoj, trebalo bi da svedoči u septembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track