KLUPKO SE ODMOTAVA Majka Javorka: Ja sam Mirjaninu mrtvu bebu umotala u zavesu i sahranila
Foto: Stefan Jokić

Pod sumnjom za čedomorstvo

KLUPKO SE ODMOTAVA Majka Javorka: Ja sam Mirjaninu mrtvu bebu umotala u zavesu i sahranila

Crna Hronika -
Stavila sam ga u plastičnu posudu, a na njega i jednu ružu, za pokoj duše. Zatvorila sam posudu zelenim poklopcem, otkriva ona i dodaje da je čula neke priče po selu, ali da nije ni znala da joj je ćerka trudna

PETROVAC NA MLAVI - Javorka (73), majka Mirjane Miklejić (46) iz Busura, osumnjičene da je ubila svoju tek rođenu bebu, slikala je i tu sliku postavila na Fejsbuk, tvrdi da je svojim rukama sahranila mrtvo unuče. Štaviše, starica tvrdi da njena ćerka nije ubila dete i da je ono bilo mrtvorođeno.

Mirjana Miklejić (Foto: Facebook printscreen)
Mirjana Miklejić (Foto: Facebook printscreen)

"Bebu sam stavila u plastičnu posudu"

Sledećeg dana odlučila je da sahrani bebu. - Htela sam da ga pokopam pored supruga, ali Mirjana je bila protiv toga. Iskopala sam zemlju pored ograde. Bebu sam umotala u parče zavese i platno. Stavila sam ga u plastičnu posudu, a na njega i jednu ružu, za pokoj duše. Zatvorila sam posudu zelenim poklopcem, a potom sahranila bebu - priča majka. Prema njenim rečima, preko rake je stavila cigle i crep, kako psi ne bi iskopali telo mališana.

"Nisam ni znala da je trudna, čula sam neke priče po selu"

- Nisam ni znala da mi je ćerka trudna, nastavlja Javorka. - Čula sam neke priče po selu, ali Mirjana mi je rekla da se ugojila. Krajem juna ili početkom jula pozvala me je telefonom u tri sata ujutru, dok sam bila u kući koju sam čuvala. Rekla mi je: „Dođi, mama, odmah! Boli me stomak!“ Probudila sam jednog mladića, koji me je dovezao kući - priseća se majka Javorka.

"Bila je sva modra i veoma mala"

Kako kaže, čim je otvorila ulazna vrata, ugledala je lokvu krvi.- Mirjana je ležala u sobi, plakala je. Pitala sam je šta je bilo, a ona mi je odgovorila da je pobacila u šestom mesecu. Ispričala mi je da se sve odigralo u trenutku, da je pokušavala da bebi preseče pupak, ali dečak je već bio mrtav. Tada sam videla bebu uvijenu u peškir na grejalici. Bila je sva modra i veoma mala - priča Mirjanina majka.Podsetimo, Mirjana Miklejić je u kući živela s maloletnom ćerkom i sinom, dok je njena majka Javorka (73) povremeno dolazila jer je čuvala kuću u selu čiji su vlasnici u inostranstvu.

Komšije zgrožene

Komšije iz Busura zgrožene su time što je Miklejićeva na društvenoj mreži ostavila fotografiju mrtve bebe.- Užas! Ne mogu da verujem šta je uradila. Celo selo je u šoku! Svi smo u čudu! Pa zar je mrtvo i modro dete za pokazivanje. Pametnije bi joj bilo da je pozvala lekare i policiju - kaže komšinica.

Danima ležala i plakala

- Moja ćerka je slikala mrtvog sina. Ne znam zašto je to uradila. Čula sam da je kasnije tu sliku postavila i na taj Fejsbuk. Ništa meni tu nije jasno - priča majka Javorka.Ona dodaje da njena ćerka tokom trudnoće, a ni posle porođaja nije išla kod lekara.- Dva dana nije jela, ležala je sedam dana i plakala. Boleo ju je stomak. Često je pominjala mrtvu bebu i svaki put bi zaplakala - priča baka ubijenog dečaka.

(Z. Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track