BRAT UBIO BRATA Užasnuta majka: Klao mi sina na moje oči!

Strašno: Majka ubijenog mladića

BRAT UBIO BRATA Užasnuta majka: Klao mi sina na moje oči!

Crna Hronika -
Moj Milija je zapomagao i vrištao, krv je šikljala po travi dok ga je brat Aleksandar krvnički ubadao bajonetom, kaže Branka Andrić (50), čiji je sin iskrvario na putu za bolnicu

NOVI PAZAR - Ne daj me, majko, poginuh od zlikovca, zavapio je Milija Andrić (25) iz sela Grubetići kod Novog Pazara dok ga je sečivom bajoneta ubadao brat od strica Aleksandar Andrić (24), obučen u četničku uniformu.Ovako je započela svoju ispovest Branka Andrić (50), majka ubijenog Milije i očevidac stravičnog zločina.Čula sam vrisakBranka kaže da ništa nije slutilo na tragediju, koja se dogodila u ponedeljak po podne.- Videla sam Acu kroz prozor kad je došao. Nosio je četničku uniformu, ali to mu nije bilo prvi put. Milija je bio nasmejan kada ga je video. Nije ni slutio da gleda smrti u oči. Ubrzo sam začula vrisak. Istrčala sam ispred kuće i videla kako se Milija prevrće dok je krv šikljala po travi. Aleksandar je i dalje nasrtao i, dok je Milija zapomagao, ubadao ga bajonetom - priča Branka.

Ubica i žrtva...  Aleksandar i Milija Andrić su bili braća od strica
Ubica i žrtva... Aleksandar i Milija Andrić su bili braća od strica

Njeno zapomaganje čuli su suprug Dragojlo i stariji sin Andrija.- Videli smo Aleksandra, koji je ušao u kola i stavio sebi nož pod grlo kako bismo pomislili da ga je Milija napao. Nismo imali vreme za njega, pa smo teško ranjenog Miliju stavili u kola - kaže brat Andrija i dodaje:- Držao sam ga na grudima dok je otac vozio. Činilo mi se da je živ, čuo sam otkucaje njegovog srca. Međutim, kad nas je Hitna pomoć u međuvremenu srela, bio je mrtav. Nisam verovao, i dalje sam ga držao na grudima.Preživeo u RusijiOn kaže da je nekoliko sati pre zločina s Milijom video Aleksandra u selu Belanska.- Aleksandar je tražio od Milije da ga vozi u Novi Pazar, ali ovaj je odbio pošto su pili rakiju. Aleksandar se naljutio i otišao. Kod kuće je obukao četničku uniformu, prebacio preko leđa četničku zastavu i s bajonetom došao u naše dvorište - objašnjava Andrija.- Opominjali smo ga da se čuva Ace. On nije verovao da bi mu kakvo zlo učinio, iako mu je Aleksandar prošle godine pretukao oca. Milija se iz Rusije vratio u februaru, posle požara u kojem su stradali naši radnici. Tada je imao sreće, a smrt ga je sačekala ispred kuće - priča Milijina tetka Gordana.Posle zločina ubica Aleksandar se predao policiji i određen mu je pritvor.

Terorisao seloPRAVIO SPISKOVE ZA LIKVIDACIJUAleksandar je tri godine radio u vojsci u Raškoj, a živi u selu s majkom i dvema sestrama.- Posle pirovanja i pucnjave po selu vojska ga je izbacila. Šepurio se često u četničkoj uniformi i pretio svakome ko bi ga mrko pogledao. Javno se hvalio da je napravio spisak za likvidaciju svojih takozvanih neprijatelja. Prošle godine ispalio je prema komšijinoj kući rafal od četrdesetak metaka. Policija je pronašla arsenal oružja. Osuđen je, ali zatvorska kazna mu je preinačena u uslovnu, pa je do pre nedelju dana nosio nanogicu - kažu komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja