MALVERZACIJE S TEHNIČKIM PREGLEDIMA U NIŠU: Pala i 12 saučesnica
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Prikrivanje

MALVERZACIJE S TEHNIČKIM PREGLEDIMA U NIŠU: Pala i 12 saučesnica

Crna Hronika -
M.J. (50) se sumnjiči da je, u svojstvu referenta jednog ogranka ovog preduzeća, usluge vršenja tehničkog pregleda vozila naplaćivala u iznosu od 800 do 1.200 dinara, a evidentirala iznos od 30 ili 60 dinara

NIŠ - Niška policija uhapsila je M.J. (50) zbog sumnje da je kao radnik firme za obavljanje tehničkih pregleda DOO „M Auto“ Niš izvršila zloupotrebu prikrivanjem pravih prihoda koje je ovo preduzeće ostvarivalo od svojih usluga.

M.J. je dvanaesti službenik DOO „M Auta“ koji je uhapšen zbog istog dela jer je pre desetak dana uhapšena grupa njenih kolega uključujući i rukovodioca ove firme Nišlije D.K.

Ona se sumnjiči se da je, u svojstvu referenta jednog ogranka ovog preduzeća, usluge vršenja tehničkog pregleda vozila naplaćivala u iznosu od 800 do 1.200 dinara, a evidentirala iznos od 30 ili 60 dinara. Takođe, postoji sumnja da je M. J. od ukupnog iznosa od 2.500.000 dinara, naplaćenih za pružanje usluga tehničkih pregleda, evidentirala samo 618.000 dinara, a razliku predavala vlasniku preduzeća.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track