Dušan Stupar negirao optužbe za Azotaru
Foto: KURIR

Dušan Stupar negirao optužbe za Azotaru

Crna Hronika -
Moj branjenik je dao izjavu i osporio sve što mu se stavlja na teret, izjavio Stuparev advokat

BEOGRAD - Član vlasničkog konzorcijuma "Azotare" u Pančevu Dušan Stupar, koji je krajem osamdesetih bio načlenik Resora državne bezbednosti, negirao je u policiji da je sa saradnicima oštetio "Azotaru"u Pančevu."Tokom saslučanja u policiji u prisustvu javnog tužioca moj branjenik je dao izjavu i osporio sve što mu se stavlja na teret", izjavio je njegov branilac Zoran Ateljević.

Advokat je naglasio da će na saslušanju kod istražnog sudije, koje se očekuje da tokom večeri, Stupar takođe izložiti odbranu u odnosu na tvrdnje tužilaštva da je zloupotrebio službeni položaj povodom privatizacije Azotare. Stupar je vlasnik "Univerzal holdinga" - dela konzorcijuma kom je, kako se sumnja, nezakonito prodata "Azotara" 2006. godine.

Stupar je bio načelnik Resora državne bezbednosti u vreme osme sednice CK SK, posle koje je Slobodan Milošević došao na vlast, a Stupar smenjen. Posle toga sedam godina je poslovao u Moskvi kao direktor predstavništva "Univerzala". Osim Stupara tužilaštvo traži istragu i određivanje pritvora protiv još osam osumnjičenih, od kojih su dvojica stranih državljana u bekstvu, dok su ostali pod merom policijskog zadržavanja do odluke istražnog sudije o zahtevima tužilaštva.

Terete se za zloupotrebe prilikom privatizacije "Azotare" u Pančevu i to deo koji se odnosi na prodaju proizvodnog pogona Karbamid dva. Na teret im se stavlja produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz koga je naneta šteta budžetu Republike Srbije blizu milijardu dinara, odnosno oko 8.3 miliona evra. Za to delo preti im kazna do 12 godina zatvora. Sumnja se da su sebi pribalivi protivpravni imovinski korist od oko 5.4 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track