MONSTRUOZNO: Odsekao ženi glavu jer nije htela da živi s njim na selu!
Foto: Dragan Ilić

Pozadina stravičnog zločina u okolini Jagodine

MONSTRUOZNO: Odsekao ženi glavu jer nije htela da živi s njim na selu!

Crna Hronika -
Dragan Stevanović (46) mesarskim nožem ubio suprugu Draganu (42) dok je spavala, a onda otišao do štale na porodičnom imanju i tamo se obesio. Tela otkrila Draganova majka Slobodanka

JAGODINA - Dragan Stevanović (46) iz sela Županjevac kod Rekovca na monstruozan način ubio je suprugu Draganu Stevanović (42).

On je nesrećnoj ženi, dok je spavala, mesarskim nožem bukvalno odrubio glavu, nakon čega se obesio u štali na porodičnom imanju.

- Prizor je bio užasan. Obezglavljeno telo žene ležalo je na krevetu spavaće sobe, a kraj njega, preko ivice kreveta, na žilama je visila Draganina odsečena glava. U krevetu je bila lokva krvi, a na podu ogroman nož za kasapljenje - navodi za Kurir izvor iz istrage.

Važe za imućne domaćine... Imanje porodice Stevanović
Važe za imućne domaćine... Imanje porodice Stevanović

Živela sa sinom

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući Stevanovića, u kojoj je poslednje dve godine Dragan živeo s roditeljima Živadinom i Slobodankom. Naime, on i Dragana su do 2013. živeli i radili u Jagodini, nakon čega se on vratio u selo, a ona ostala u gradu, gde je radila u Domu učenika. Vikendom je dolazila kući i pomagala suprugu, ali je on želeo da žive zajedno, pa se pretpostavlja da je njeno odbijanje da to učini motiv stravičnog zločina.- Dragan je po povratku u selo stalno vršio pritisak na Draganu da napusti posao i dođe da živi s njim u selu. Ona je to uporno odbijala i ostala u Jagodini da stanuje sa sinom Vojom, koji radi na jednoj benzinskoj pumpi u gradu. Zato verujemo da ju je zbog toga ubio jer drugi razlog nije imao - kažu rođaci.
Jezivo...  Rođak pokazuje krvavi dušek iz sobe
Jezivo... Rođak pokazuje krvavi dušek iz sobe

Dragan i Dragana su iza sebe ostavili troje dece, dve ćerke i sina Voju.- Mislim da je planirao ubistvo - rekao nam je kratko ožalošćeni Voja, ali nije hteo da komentariše motiv.Dragan i Dragana su čitavu subotu radili na imanju i, navodno, bili raspoloženi. Uveče su otišli na spavanje u svoju spavaću sobu. U susednoj sobi bili su njegovi roditelji. U nedelju ujutru prva je ustala Draganova majka Slobodanka.- Njoj je bilo čudno što njih dvoje dugo spavaju, ali je u prvi mah pomislila da su bili umorni od rada oko kuće prethodnog dana, pa nije želela da ih budi. Zato je sama krenula da nahrani krave i ovce u štali na drugom kraju imanja - priča naš sagovornik.

Ovde se Dragan obesio... Štala je udaljena 700 metara od kuće
Ovde se Dragan obesio... Štala je udaljena 700 metara od kuće

Srušila se od šoka

Prema njegovim rečima, nesrećna žena se skamenila kad je ušla u štalu.- S konopcem oko vrata, zakačenim o gredu tavanice, visio je obešen njen sin Dragan. Njen vrisak se razlegao zaseokom. Plačući i zapomažući Slobodanka se vratila u porodičnu kuću s namerom da obavesti snaju. Ali kad je otvorila vrata spavaće sobe, doživela je nov šok. Videvši zaklanu snaju i njeno obezlavljeno tela, Slobodanka se uz vrisak srušila, jedva smogavši snage da javi unuku i unukama šta se dogodilo - rekao je naš sagovornik.

KomšijeBILI SU VESELI TOG DANAVideo sam Dragana i Draganu u subotu na sokaku. Bili su veseli, kao i uvek, čavrljali su i radili oko kuće, mislim da su brali orahe. Oni su u selu jedni od jačih domaćina. Imaju svu mehanizaciju, čuvaju tri krave, dvadesetak ovaca i još toliko svinja i prasadi. Nisam ih nikad video da se svađaju, radili su kao pčele, a imali su i obavezu oko Draganovog oca, koji je već dvaput operisan od karcinoma debelog creva.

Ne želi da pričaĆERKA U ŠOKUDraganova i Draganina ćerka Verica je u šoku.- Mi smo zgromljeni nesrećom. Ne znamo zašto se tragedija dogodila i ne želim o tome da pričam, da mi se mrtvi roditelji povlače po novinama - srdito je rekla ćerka Verica.

HronologijaPORODIČNI ZLOČINI- 5. januar - Živorad Đokić (54) iz Kruševca ubio suprugu Violetu (51), pa skočio sa zgrade- 25. januar - Aca Pavlović (31) iz Mionice ubio suprugu Mariju (31), pa se obesio o drvo- 1. april - Mihalj Jankov (59) ubio suprugu Draganu Jankov (44), pa se obesio u garaži- 18. maj - Dragan Kuzmanović (58) ubio na spavanju suprugu Draganu (49), a potom presudio sebi- 20. jul - Blagomir Kulize (61) nasmrt izbo nožem suprugu Milosiju (62), pa izvršio samoubistvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track