OBRAČUN U HOLANDIJI: Amsterdam junior ranio Marokanca

Suđenje zbog ranjavanja

OBRAČUN U HOLANDIJI: Amsterdam junior ranio Marokanca

Crna Hronika -
Da nisam potegao pištolj, moj brat ili ja završili bismo s nožem u vratu, rekao N. Jocić (20), sin Sretena Jocića - Joce Amsterdama

AMSTERDAM - Dvadesetogodišnji N. Jocić, sin Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, kojem se sudi u Holandiji zbog ranjavanja Marokanca Otmane T. (29), rekao je da je pucao u samoodbrani kako bi spasao sebe i brata.Krvavi obračunMlađi Jocić je, kako prenose holandski mediji, 4. jula ove godine u Amsterdamu ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u vazduh i zemlju nakon što je grupa muškaraca nasrnula na njega i njegovog brata sa šipkama i razbijenim flašama u rukama. On je izvadio pištolj kad je Marokanac nožem pokušao da ga ubode, a prijatelji napadača potom krenuli na njegovog brata.Sin Joce Amsterdama izjavio je da je tad prvi put u životu povukao obarač.- Devedeset odsto ljudi koji bi se našli u ovakvoj situaciji pucalo bi u njega. Ponosan sam na sebe što ja to nisam uradio - rekao je N. Jocić.Sin Joce Amsterdama na suđenju je detaljno ispričao šta se dogodilo, ali sud još nije utvrdio da li je reč o samoodbrani, zbog čega će u nastavku biti saslušani i svedoci koji se dosad nisu pojavljivali u sudnici.- Te letnje večeri šetao sam s bratom i prijateljem. Došlo je do prepirke sa Otmane T., a on je rekao: „Ovo je moj kraj, sad ćeš da vidiš.“ Nekoliko minuta kasnije video sam grupu od 15 muškaraca kako naoružani idu prema meni. Otmane T. je izvadio nož i pokušao da me ubode, dok su ostali Marokanci krenuli ka mom bratu - rekao je Jocić.Borba za životJocić se, kako je rekao, uplašio za svoj život i život svog brata, otkopčao jaknu, izvadio pištolj i repetirao ga.- Pucao sam dva puta u zemlju i dvaput u vazduh! Ne znam kako je jedan od hitaca pogodio Otmane T. u vrat. Samo sam odjednom video kako krvari i pada. Nisam plašljiva osoba, ali kad neko krene nožem na vas, uplašite se. Bio sam u panici, nikad nisam doživeo ništa slično. Da nisam ništa uradio, moj brat ili ja završili bismo s nožem u vrtu - rekao je sin Joce Amsterdama.Dva ispaljena metka završila su u obližnjim kućama, a jedan u kamionetu. Jocićevo svedočenje potkrepljeno je forenzičkim dokazima, kao i iskazima očevidaca, a tužilaštvo je predložilo saslušanje i drugih svedoka kako bi se utvrdilo da li je sin Joce Amsterdama zaista pucao u samoodbrani.

Ko je Joca AmsterdamU ZATVORU ZBOG UBISTVA NA OLIMPUSreten Jocić zvani Joca Amsterdam uhapšen je 27. aprila 2009. u vili porodice Slobodana Miloševića zbog sumnje da je umešan u ubistvo novinara Ive Pukanića. Do decembra 2012. bio je u pritvoru, koji mu je ukinut, ali je odmah sproveden na izdržavanje zatvorske kazne od 15 godina zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. Jocić je u martu pravosnažno oslobođen optužbi da je organizovao ubistvo Pukanića. Zbog ubistva Marjanovića 2001. raspisana je međunarodna poternica za Jocićem, koji je uhapšen sledeće godine u Bugarskoj. Izručen je u Holandiju, a nakon što je odležao zatvorsku kaznu na koju je ranije osuđen, u martu 2006. izručen je Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track