(KURIR TV) UZELA 1.000 EVRA MITA: Pogledajte kako je uhapšena poreska inspektorka u Zemunu
Foto: Ps

Borba protiv korupcije

(KURIR TV) UZELA 1.000 EVRA MITA: Pogledajte kako je uhapšena poreska inspektorka u Zemunu

Crna Hronika -
Policija tereti osumnjičenu inspektorku da je od vlasnika kafića i autoperionice gde je zatekla dvoje nepijavlejnih radnika tražila hiljadu evra mita kako ne bi napisala kaznu zbog nepravilnosti u poslovanju

BEOGRAD - Pripadnici MUP Srbije u spektakularnoj akciji koja se odigrala sinoć u Zemnu uhapsila je K.M, poreskog inspektora Ministarstva finansija – Poreske uprave, Regionalnog odeljenja Beograd, filijala Novi Beograd 1, zbog postojanja osnova sumnje da je primila mito.

Policija sumnja da je poreska inspektorka prilikom terenske kontrole jedne firme sa sedištem u Novom Beogradu, sprovedene od 13. do 16. oktobra ove godine, kao službeno lice Poreske uprave Ministarstva finansija, u svojim službenim prostorijama od vlasnika tražila 1.000 evra kako ne bi izrekla odgovarajuće sankcije za uočene nepravilnosti u poslovanju firme koje je pritom unela u Zapisnik o izvršenoj kontroli.

Prilikom kontrole u kafiću i autoperionici, u vlasništvu ove firme, zatečena su dva radnika sa kojima nije bio zaključen ugovor o radnom angažovanju, niti su prijavljeni nadležnoj organizaciji obaveznog socijalnog osiguranja.

Primopredaja novca je izvršena u večernjim časovima, u jednoj ulici u Zemunu.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track