PREGAZIO TROJE MLADIH U NS: Presuda Despotu Vraniću ukinuta jer je nerazumljiva
Foto: Youtube Printscreen

Apelacioni sud doneo odluku

PREGAZIO TROJE MLADIH U NS: Presuda Despotu Vraniću ukinuta jer je nerazumljiva

Crna Hronika -
Osnovni razlog zbog kog je žalbeno veće donelo odluku o ukidanju prvostepene presude je postojanje bitnih povreda krivične procedure, zbog čega se prvostepena presuda morala ukinuti

NOVI SAD - Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane javne sednice usvojio žalbu branioca okrivljenog Despota Vranića, advokata Tatomira Lekovića iz Kragujevca, i ukinuo presudu Višeg suda u Novom Sadu kojom je okrivljeni Despot Vranić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 8 godina zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i kojom mu je izrečena mera bezbednosti – zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 4 godine.

Predmet je vraćen Višem sudu u Novom Sadu na ponovno suđenje.

Foto: Youtube/Printscreeen
Foto: Youtube/Printscreeen

- Osnovni razlog zbog kog je žalbeno veće donelo odluku o ukidanju prvostepene presude je postojanje bitnih povreda krivične procedure, zbog čega se prvostepena presuda morala ukinuti. Radi se o postojanju bitne povrede pravila postupka jer je izreka presude nerazumljiva, a u obrazloženju presude odlučne činjenice nisu utvrđene, odnosno presuda nema razloge o odlučnim činjenicama ili su ti razlozi u znatnoj meri protivrečni ili nejasni, na šta se osnovano ukazuje u žalbi saopšteno je iz Apelacionog suda.

Optuženom Despotu Vraniću je produžen pritvor koji mu se računa od 09.04.2014.godine i isti će trajati do nove odluke suda.

Podsetimo, Despot Vranić (22) iz Novog Sada, je u martu osuđen na 8 godina zatvora za nesreću koja se dogodila 8. juna prošle godine, a u kojoj je usmrtio troje mladih Vladicu Matović (20), Milicu Ležimirac (20) i Aleksandra Marić (20).

(S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track