AUTO-MAFIJA: Tatjana Mioković ćuti da pola estrade ne bi završilo u zatvoru!

Prijateljica srpskih pevačica ništa ne otkriva

AUTO-MAFIJA: Tatjana Mioković ćuti da pola estrade ne bi završilo u zatvoru!

Crna Hronika -
Tatjana Mioković, osumnjičeni član bande kradljivaca automobila, na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu branila se ćutanjem. Policija istražuje kome je od svojih poznatih prijatelja prodala ukradena kola

BEOGRAD - Policija i tužilaštvo istražuju kod koga su u Srbiji završili automobili koje su članovi pohapšene međunarodne auto-mafije ukrali u inostranstvu.

Vođa srpskog ogranka ove bande Zoran Janković, zvani Kum, i njegova nevenčana supruga Tatjana Mioković bliski su sa brojnim ličnostima sa estrade, pa se pretpostavlja da su neka od ovih kola prodali srpskim pevačima i pevačicama.Pravilil lažne papireKako je Kurir objavio, Tatjana Mioković je godinama unazad prijateljica sa Lepom Brenom, Sašom Popovićem, Marijanom Mateus, Darom Bubamarom, Gocom Božinovskom, Šabanom Šaulićem, Anom Bekutom, Zoricom Brunclik i brojnim drugim estradnjacima, a mnogi od njih su sa strepnjom dočekali vest o njenom hapšenju.- Janković se sumnjiči da je vođa srpskog ogranka ove grupe, koja je sarađivala sa bandom iz Slovačke i Mađarske. Inače, u Srbiji je uhapšeno ukupno devet osoba. Oni su imali dobro razrađen posao, koji je svima godinama unazad donosio odličnu zaradu. Dosadašnja saznanja govore da je Jankovićeva uloga bila da pravi lažne papire za kola koja su njegovi saradnici krali u Slovačkoj, a potom ih prodavali u Mađarskoj. Ta kola završala su širom Evrope i po zemljama Bliskog istoka - objašnjava izvor Kurira iz istrage.Međutim, Janković je pored ovog imao i „posao sa strane“, koji je sam vodio, navodi naš sagovornik.Oduzeće im kola- Sumnjamo da je on prekucavao šasije na ukradenim automobilima i preprodavao ih po Srbiji. S obzirom na njegova poznanstava, velika je verovatnoća da su neka od tih kola završila kod članova estrade i na tome će biti akcenat u nastavku istrage. Inače, Janković se na saslušanju branio ćutanjem, kao i njegova supruga Tatjana. Sigurno je da bi, ako ona progovori, mnogi sa estrade bili u problemu - kaže naš izvor.Podsetimo, tokom akcije, koja je sprovedena u utorak ujutru, u Srbiji je uhapšeno devet osoba, a na nekoliko različitih lokacija nađena su čak 29 skupocena automobila.- Kola su nađena u skrivenim garažama i radionicama, a za devet vozila je zasad utvrđeno da imaju lažne papire i prekucane šasije. S obzirom na to da je ovaj biznis vođen godinama, ko zna koliko je ovakvih automobila prodato. Inače, interesantno je da je mnogo ukradenih džipova i limuzina bilo bele boje, a poznato je da je ova boja omiljena na srpskoj estradi. Zbog toga su svi iz tog sveta u panici jer može da im se desi da ostanu i bez kola, a neki da završe i u zatvoru ako se utvrdi da su znali da kupuju ukradena kola - objašnjava izvor Kurira.Branilac o optužbamaAdvokat Dragan Palibrk, branilac prvoosumnjičenog Zorana Jankovića, kaže da ne treba u javnost iznositi neproverene informacije i da se sve optužbe moraju dokazati na sudu. On nije želeo da govori o detaljima istrage, uz obrazloženje da se tek upoznaje s detaljima predmeta.

Jedino se Dara javilaSAKRILI SE U MIŠJU RUPUVećina ljudi sa estrade sa kojima se Tatjana Miković druži juče kao da je u zemlju propala. Pevači se nisu javljali na telefone, pa tako nismo uspeli da Lepu Brenu, Zoricu Brunclik, Šabana Šaulića, Anu Bekutu, Marijanu Mateus i druge pitamo da li su kupili kola od Tatjane i njenog muža. Pevačica Dara Bubamara jedna je od retkih koja se juče javila.- Ne poznajem Tatjanu. U stvari, poznajem je preko Lepe Brene zato što je ona iz Novog Sada, ali nemam kontakt sa njom. Gledam svoj život i svoj posao, nemam ni vremena da se družim sa drugim ljudima. Nikada nisam kupovala automobile od nje, to isključivo radim u salonu u Nemačkoj - rekla je poznata pevačica.

Hteo da bude neupadljivVALJA NAJSKUPLJA KOLA, A VOZI „OPEL KORSU“Za Tatjanu Mioković i njenog nevenčanog supruga Zorana Jankovića svi u Novom Sadu znaju da su oduvek imali mnogo novca. Međutim, s druge strane, niko od njih nije imao privatnu firmu, pa su se mnogi pitali odakle im toliko para, naročito s obzirom na visok stil života i skupocena putovanja, na koja su, kako smo pisali, išli sa pojedinim pevačima. Interesantno je da je Janković, iako se sumnjiči za krađe najskupljih kola, vozio „opel korsu“, dok je Tatjana vozila stariji model BMW džipa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track