STRAVIČNA PORODIČNA DRAMA: Deda je uperio pištolj u majku i mene, pa je pucao u tatu!
Foto: Slađana Stojanović, Zločin, Otac, Sin, Pištolj, Pucanj

Devojka iz Đurđeva preživela napad

STRAVIČNA PORODIČNA DRAMA: Deda je uperio pištolj u majku i mene, pa je pucao u tatu!

Crna Hronika -
Pomahnitali deda teško je ranio mog oca, uspela sam da spasem majku, koja mu je bila na nišanu, priča Sandra Samac (24). Posle jurnjave i pucnjave uhapšen Nikola Samac (71)

ÐURÐEVO - Deda Nikola nas je držao na nišanu. Odjeknuo je pucanj iz pištolja, mislila sam da je pogodio mamu ili mene. Kada sam se okrenula, videla sam da je upucan moj otac Veljko, priča za Kurir Sandra Samac (24) iz Ðurđeva kod Novog Sada.Njen deda Nikola Samac (71) ranio je svog sina Veljka (44), koji je s teškim povredama prebačen u bolnicu. Nikola je posle napada uhapšen.Uleteo s pištoljemSandra kaže da se teška drama odigrala u subotu uveče u porodičnoj kući.- Došla sam kući s posla i čula od roditelja da su se opet svađali sa dedom Nikolom. Svađa je bila nebitna, zbog pomeranja kola, koja je tata odmah sklonio. Deda je nastavio sa se svađa sa mamom, psovao ju je i vređao - priča Sandra.Ona i mlađa sestra Nikolina spremale su se da izađu u grad. Nije im palo na pamet da bi deda mogao da dođe u njihovu kuću jer nikada nije ušao kod njih.- U jednom trenutku su se otvorila vrata i čuli smo da neko ulazi. Mama Vesna je izašla da vidi ko je i tada je ugledala dedu. Pitala ga je: „Šta ćeš ti u našoj kući, ko ti je dozvolio da uđeš?“ Kada sam ga videla s pištoljem uperenim u majku, skočila sam i gurnula je. On je potom uperio pištolj u mene - priča Sandra i dodaje:- Nijednog trenutka se nisam uplašila jer sam verovala da neće pucati na mene. Čula sam pucanj, ali sam osetila kao da je nešto prošlo pored mene i samo sam pogledala u stomak, mislila sam da me je pogodio. A onda sam čula jauk. U sekundi sam bila svesna da je tata pogođen.Kako dalje priča, gurnula je mamu i sestru u špajz, pozvala policiju i njima dvema rekla da ne izlaze jer se plašila da će pucati kroz vrata.- Izletela sam napolje. Uplašila sam se da nije tatu odvukao nekuda da iskrvari. Deda je stajao nasred dvorišta skroz miran. Prišla sam mu i pitala ga: „Gde si ga odvukao?“. A on mi je hladnokrvno dogovorio: „Koga?“ Videla sam tatu kako kleči kod komšije. Kada sam ga uhvatila za stomak, ruke su mi bile krvave. Policija je brzo reagovala. Bog nas je samo spasao od pomahnitalog dede - priča potresena Sandra.Kao saznajemo, Nikola i njegova žena godinama su imali problema sa sinom i njegovom porodicom iako su živeli u istom dvorištu. Policija ni sama više ne zna koliko je puta intervenisala jer je Nikola preke naravi i svi su mu smetali. Da su nesporazumi sa dedom i babom postojali, potvrdila je i Sandra.Godinama nisu govorili- Tačno je da sukobi traju godinama i da smo mi mnogo puta zvali policiju, ali ništa mu nisu mogli. Dedi je krivo što smo složna porodica, što se tata toliko bori da nas obe ćerke izvede na pravi put, što mnogo voli mamu. Deda je na sve to bio ljubomoran - priča Sandra.Kako dalje dodaje, baba ju je razočarala.- Nijednog trenutka nije ni prišla tati, niti suzu pustila za svojim sinom, jer ona ga je rodila, to je njeno dete. To mi je strašno i neshvatljivo - dodaje Sandra.

Pomračeni um Pijani deda spremio četiri metka HTEO JE SVE DA POBIJE!Kada je policija stigla, Nikola Samac je stajao mirno i hladnokrvno gledao u policajce kao da ništa nije uradio.- Kada su mu rekli da je upucao sina Veljka, rekao je: „Lažete. To mi vi nameštate. Nisam ja“ - kaže izvor iz istrage, dodajući da je imao više 1,8 promila alkohola u krvi.Kada su mu stavljene lisice, policija je kod Veljka u džepu pronašla još tri metka, te ne isključuju mogućnost da je imao nameru, s obzirom na činjenicu da je imao stari pištolj, malokalibarski, u koji staje po jedan metak, da ih sve pobije - sina, snaju i dve unuke.

Klinički centar VojvodineVELJKO SAMAC U TEŠKOM STANJUKako saznajemo u Kliničkom centru Vojvodine, Veljko je zadobio teške povrede.- On je smešten u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra, gde se nalazi pod stalnim lekarskim nadzorom - rečeno nam je u ovoj ustanovi.

Nikolina žena vračalaBABU BRIGA ZA RANJENOG SINADok je trajao uviđaj, Veljkova majka nije silazila da bi videla šta joj je sa teško povređenim sinom, koga je Hitna pomoć odvezla u bolnicu.- U jednom trenutku sam pogledao prema prozoru. Bilo joj je ugašeno svetlo. Ali baba je onda upalila sveću i tamjan. Video sam kako mota vunicu, crvenu i crnu, nešto baja, vrača. Zgrozio sam se kada sam to video - kaže jedan od komšija.

Porodica samac na udaru deda nikole 1. Veljko Samac teško ranjen u stomak, u njega pucao otac Nikola2. Njegova ćerka Sandra bila na meti deda Nikole, koji ipak nije pucao u nju3. Druga ćerka Nikolina bila u kući u vreme pucnjave, sestra Sandra je zaključala u špajz4. Supruga Vesna takođe bila na nišanu starca, ćerka Sandra je gurnula u trenutku kada je Nikola pucao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track