SLUČAJ KANTRIMEN: Tužilaštvo traži 10 godina za Marka Milićeva
Foto: MUP

Završne reči na suđenju za smrt Luke Jovanovića

SLUČAJ KANTRIMEN: Tužilaštvo traži 10 godina za Marka Milićeva

Crna Hronika -
Za kuma Marka Milićeva zamenik tužioca Siniša Zorić predložio je kaznu od tri godine zatvora, a za taksistu Sašu Jankovića tri meseca zatvora

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo predložilo je juče sudu da Marka Milićeva, optuženog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je 25. jula prošle godine na Brankovom mostu nastradao Luka Jovanović, proglasi krivim za smrt mladića i osudi na 10 godina zatvora.Za Bratislava Vesovića, kuma Marka Milićeva, zamenik tužioca Siniša Zorić predložio je kaznu od tri godine zatvora, a za taksistu Sašu Jankovića tri meseca zatvora. „Kantrimen“, kojim je, prema navodima optužnice, Milićev izazvao nesreću, do današnjeg dana nije pronađen, a on je odbio da kaže čiji je auto, kao i gde je sakriven posle tragedije na Brankovom mostu. Milićev je juče još jednom ponovio da nije kriv za izazivanje nesreće, a optužbe su ranije odbacili i njegov kum i taksista, koji se terete da su mu pomagali nakon izvršenog krivičnog dela.Marko Milićev obratio se sudiji u svojoj završnoj reči pred izricanje presude, koje je zakazano za 28. oktobar.- Mnogo mi je teško jer porodica Luke Jovanovića nije imala snage da primi moje izvinjenje. Nadam se da će jednog dana doći trenutak kada će moći - naveo je Milićev i nastavio:- Da mogu da vratim vreme, učinio bih sve da Luka bude živ. Nisam znao da sam ga udario na mostu, da sam znao, stao bih i pokušao da mu pomognem. Kajem se zbog svega što se dogodilo. Ovo je nešto najgore što mi se dogodilo i s tim ću morati da živim celoga života. Nadam se da ćete imati hrabrosti da donesete ispravnu odluku koju ću ja prihvatiti i s kojom ću morati da živim.Advokati trojice optuženih zatražili su oslobađajuće presude, kao i da Milićev i Vesović budu pušteni iz pritvora.(J. S.)

Nije izdržaoLUKIN OTAC ZAPLAKAOU sudnici se juče nalazio i Bojan Jovanović, otac nastradalog Luke. On je slušao završne reči, ali je nekoliko puta tokom izlaganja zaplakao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track