KURIR SAZNAJE: Dušan Dunjić biće sahranjen u petak
Foto: Printscreen Youtube

Istraga u Hagu

KURIR SAZNAJE: Dušan Dunjić biće sahranjen u petak

Crna Hronika -
Srpski patolog umro od srca, u pitanju naprasna smrt. Njegovo telo biće dopremljeno najverovatnije u sredu

BEOGRAD - Patalog Dušan Dunjić će najverovatnije biti sahranjen u petak u Beogradu a njeg telo biće dopremljeno u sredu, saznaje Kurir.

- Ukoliko se završi sva neohodna papirologija danas telo Dunjića biće prebačeno u sredu iz Holandije. U tom slučaju porodica planira sahranu za petak u Beogradu. Njgeovi sinovi su još u Hagu - priča za Kurir izvor blizak porodici.

Iako još nisu gotovi svi rezultati obdukcije, kako smo juče objavili, na osnovu onoga što je do sada utvrđeno jeste da smrt nije nasilna, već da je umro prirodnom smrću.

- U pitanju je naprasna smrt, sve ukazuje da je umro od srca oko 19 časova u sredu - dodaje naš sagovornik.

Dunjić, specijalista sudske medicine više od 30 godina, pronađen je mrtav u hotelu u Hagu, i to samo nekoliko sati pred svedočenje u svojstvu veštaka odbrane u predmetu protiv Ratka Mladića. Na insistiranje porodice u subotu je obdukciji prisustvovao patolog iz Beograda Dušan Alempijević.

Podsetimo, veštak odbrane Ratka Mladića, Dušan Dunjić, pronađen je 22.oktobra mrtav u hotelu u kojem je odseo.Dunjića su pronašli službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda. Odmah je obaveštena hitna služba, koja je potvrdila smrt Dunjića, a holandske vlasti sprovode istragu o njegovoj smrti,

Inače, Dušan Dunjić, stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije, svedočio je u više predmeta u Haškom tribunalu. Bio je veštak tužilaštva u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramuš Haradinaj i drugi, Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac...

Veštačio je na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, u slučaju povređivanja Vuka i Danice Drašković 1991. godine, ubistva Smaila Tarića i mnogih drugih.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track