KAMION PUN ROBE: Švercovao ženski donji veš, klešta, pribor za nokte, lažne parfeme...
Foto: Carina

Akcija Uprave Carina na auto-putu

KAMION PUN ROBE: Švercovao ženski donji veš, klešta, pribor za nokte, lažne parfeme...

Crna Hronika -
Akcijom koju su na auto–putu Beograd-Niš izveli službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, ovoga puta otkriveno je gotovo 7000 raznih artikala, među kojima je najviše bilo ženskog donjeg veša, baterija i pribora za nokte
1 / 5 Foto: Carina

Carinici su u ranim jutarnjim satima 28. oktobra 2015. godine otkrili veliku količinu razne robe široke potrošnje, bez ikakve dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama što ukazuje na to da je prokrijumčarena, saopštila je Uprava Carine.

U pitanju je još jedna akcija tzv. „dubinske kontrole“ koja podrazumeva da carinici mogu da vrše kontrole i van graničnih prelaza i na taj način onemoguće da krijumčarena roba stigne na tržište.

Akcijom koju su na auto–putu Beograd-Niš izveli službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, ovoga puta otkriveno je gotovo 7000 raznih artikala, među kojima je najviše bilo ženskog donjeg veša, baterija i pribora za nokte.

Roba je otkrivena među pošiljkama koje su se nalazile u kamionu sa prikolicom „Mercedes Actros“, čačanskih registarskih oznaka, koji pripada kurirskoj službi iz Beograda. Pomenuti kamion zaustavljen je na jednom od isključenja na auto-putu i potom radi detljnog pregleda sproveden do magacina te firme u Nišu.

Osim što su tokom pregleda utvrdili da se radi o robi za koju ne postoji nikakva dokumentacija o plaćenim uvoznim dažbinama, otkrili su i da ima one za koju postoji osnovana sumnja da povređuje pravo intelektulane svojine. U pitanju su parfemi krivotvorenih robnih marki „Pacco Rabanne“, „Coco Chanel“, „Versace“, „Giorgio Armani“ i drugi.Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok je roba privremeno zadržana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track