KULA SMRTI U KRUŠEVCU: Posle Milice, sa istog solitera skočilo i ubilo se još dvoje!
Foto: Nebojša Mandić

Ukleta višespratnica

KULA SMRTI U KRUŠEVCU: Posle Milice, sa istog solitera skočilo i ubilo se još dvoje!

Crna Hronika -
Milica Kostić (18), koja je skočila s prozora kako bi pobegla od petorice silovatelja, nije jedina koja je tu izvršila samoubistvo, dvojica mladića skočila sa devetog i 12. Sprata

KRUŠEVAC - Milica Kostić (18), koja je pre četiri decenije skočila sa 11. sprata zgrade u centru Kruševca kako bi pobegla od petorice silovatelja, nije jedina koja je izvršila samoubistvo u ovom soliteru.Jedan mladić je nekoliko godina posle ove tragedije skočio sa devetog sprata nakon svađe sa devojkom, a 2012. čovek koji nije stanovao ovde skočio je sa svetlarnika na 12. spratu.U smrt zbog devojkeZla kob zgrade u Ulici 12. pešadijski puk 1 počela je 12. septembra 1974, kad je Milica tragično okončala svoj život.- Sećam se tog dana. Bio sam domar u zgradi. Bilo je strašno i nikada nisam prestao da žalim za tom devojčicom - rekao je za Kurir stanar Radiša Čakarević.On navodi da od tada zgrada kao da je ukleta.- Nekoliko godina nakon toga, s devetog sprata skočio je jedan mladić, star oko 20 godina, rodom iz Čitluka. Zabavljao se s devojkom iz naše zgrade na tom spratu. Kako sam čuo, posvađali su se žestoko i on je u afektu skočio kroz prozor. S koliko je snage to odlučio da uradi govori i činjenica da je svojim telom probio dupli prozor i pao na sporednu ulicu. Bio je mrtav na mestu - kaže sagovornik Kurira i nastavlja:- To nije sve, imali smo i pre oko tri godine još jedno samoubistvo. Reč je o mladiću koji ne stanuje kod nas. Došao je u naš soliter s idejom da skoči s krova zgrade. Međutim, vrata su bila zaključana, te se popeo na gelender u hodniku na 12. spratu, razbio staklo i skočio na svetlarnik. I on je bio na mestu mrtav - objašnjava nam Čakarević dok nam pokazuje razbijeno staklo. On dodaje da su pre nekoliko godina na 11. spratu imali požar.- Zapalio se stan, koji je potpuno izgoreo. Sećam se da je cela zgrada bila evakuisana - kaže Čakarević.Paklen plan za MilicuPrisećajući se tog kobnog septembarskog dana 1974, navodi da je u tom stanu živeo maloletnik s majkom i starijim bratom.- Otac mu je pre toga poginuo, majka mu je bila na poslu, a ni stariji brat nije bio kod kuće. Njegovi stariji drugari, tinejdžeri, verovatno su od njega tražili uslugu i skovali jeziv plan - priča Čakarević.On dodaje da je jedan od njih poznavao Milicu.- Milica je u to vreme išla u medicinsku školu i često je bila na praksi u glavnoj bolnici. Taj dečko ju je tamo video i prepoznao je, a verovatno i ona njega, te nije imala razloga da sumnja. Niko nije čuo zapomaganje mučene devojke - kaže naš sagovornik.(J. R.)

Iz njegovog stana je skočila MilicaSILOVATELJ SADA UGLEDNI GRAĐANINRadiša Čakarević za naš list otkriva da dečak iz čijeg je stana Milica skočila danas ima svoju porodicu.- Nekoliko godina nakon nesreće odselili su se iz tog stana. Taj dečak je bio u domu za maloletnike. Žao mi je samo te devojčice, koja bi, da je živa, kao i njeni mučitelji imala svoju porodicu - naglašava Čakarević i dodaje da je vlasnik stana žena koja radi u Švajcarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja