KASAPINU IZ NOVOGODIŠNJE NOĆI SMANJENA KAZNA: Kostić osuđen na 15 godina zatvora!

Apelacioni sud ublažio kaznu od 20 godina

KASAPINU IZ NOVOGODIŠNJE NOĆI SMANJENA KAZNA: Kostić osuđen na 15 godina zatvora!

Crna Hronika -
Tom odlukom Kostiću je za pet godina smanjena kazna, pošto je u martu ove godine presudom Višeg suda u Beogradu bio osuđen na 20 godina zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Marka Kostića, jer je na dočeku nove godine - 2013. na Trgu Republike u Beogradu izbo sedmoricu mladića tokom trajanja novogodišnjeg koncerta, objavljeno je na sajtu tog suda.

Tom odlukom Kostiću je za pet godina smanjena kazna, pošto je u martu ove godine presudom Višeg suda u Beogradu bio osuđen na 20 godina zatvora.

On je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je pored ostalog naveo da je presuda od 20 godina zatvora za Kostića prestroga, ako se imaju u vidu sve okolnosti tog slučaja, a samim tim i neadekvatna.

"Po nalaženju Apelacionog suda, u konkretnom slučaju kazna zatvora u trajanju od 15 godina odgovara težini i posledicama izvršenog krivicnog dela i stepenu krivice okrivljenog i nužna je, ali i dovoljna, da se u okviru opšte svrhe izricanja krivičnih sankcija, postigne svrha kažnjavanja", navodi se u obrazloženju.

Kostić je iz Ćićevca i po zanimanju je moler. On je u novogodišnjoj noći, nožem nasumice ubadajući, izbo tri državljanina Srbije, kao i dvojicu Tunižana, jednog Slovenca i jednog građanina Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track