TRAGEDIJA KOD POŽEGE: Učenica (13) poginula na putu do škole!
Foto: Zvezdana Gligorijevi

Tuga do neba: Devojčica iz Požege stradala u saobraćajnoj nesreći

TRAGEDIJA KOD POŽEGE: Učenica (13) poginula na putu do škole!

Crna Hronika -
Dušica Tošić udarila bočno u kamion dok je prelazila put, pala na asfalt i teško povredila glavu. Preminula je na putu od užičke bolnice do VMA

POŽEGA - Dušica Tošić (13) iz Kalenića kod Požege poginula je na putu Požega - Kosjerić kad je udarila u kamion dok je pretrčavala ulicu. Devojčica je naletela na zadnji deo teretnjaka kojim je upravljao Aleksandar Radojičić (33) i pala na asfalt, teško povredivši glavu. Nekoliko sati kasnije preminula je na putu od užičke bolnice do VMA u Beogradu.Tragedija se dogodila u utorak oko 12.15 časova, nekoliko stotina metara od Dušičine kuće. U domu Tošića u Kalenićima, odmah pored puta Požega-Kosjerić, tuga do neba. Otac Željko, majka Milka i baka Milica u svom bolu primaju saučešće komšija, rodbine...Stradala nadomak kuće- Nema naše Duše... Kako ćemo, šta ćemo - govori kroz suze baka Milica.Otac Željko jedva je smogao snage da kaže koju reč.- Javili su mi na poslu da je došlo do nesreće. Odmah sam došao i zatekao sam kako je unose u sanitet. Krenuo sam za njima do Užica. U bolnici su je snimili, uradili šta su mogli i uputili je za Beograd. Rekli su mi da je živa, ali po njihovoj reakciji, video sam da nema nade. Video sam ćerku. Disala je. Krenuo sam za njima u Beograd. Kad smo stigli na VMA, već je bilo kasno. Tamo sam je poljubio - priča očajni otac Željko i dodaje da su stariju ćerku poslali kod njegove majke.Slavko Dragutinić, prijatelj i komšija porodice Tošić, objašnjava kako je Dušica stradala.- Poginula je na oko 500 metara od kuće kad je pošla u školu u Požegu. Autobusko stajalište je sa iste strane gde i kuća i nikad nije prelazila put. Eto, juče je prvi put pokušala da pređe - priča Slavko.

Žalost... Rodbina dolazi u kuću porodice Tošić u selu Kalenić
Žalost... Rodbina dolazi u kuću porodice Tošić u selu Kalenić

Čekale je drugarice

On objašnjava da je Dušicu trebalo da poveze u školu majka njene drugarice.- Ta žena je stala sa druge strane puta da bi je povezla do Požege. Kad je Dušica pošla da pređe put iz pravca Kosjerića ka Požegi, naišao je kamion. Dušica ga je propustila i odmah pošla da pređe ulicu, ali od tog kamiona nije videla da iz suprotnog pravca ide drugi kamion „zastava“. U momentu kad je zakoračila na drugu stranu, udarila je bočno u kamion, u njegov zadnji deo. Od siline udara je pala, a kamion je izleteo na travu pored puta - kaže Dragutinić, dodajući da je od udarca otpao deo stop svetla s kamiona.Dragutinić kaže su svi u komšiluku u šoku.- Ne možemo da shvatimo da nema naše Dulke. Otac Željko ju je zvao „Dulka, sine“. To je dete bilo za primer mnogima. Vredna, pametna, dobra... Sama je išla da nabere gajbicu malina, nosila je drva u kuću, a otac ju je stalno hvalio. Govorio je: „Ova kuća će ostati tebi, Dulka, sine“. A on, čovek veseljak, pošten, svima uvek pomogne, nikad nikog nije uvredio - jadikuje komšija Slavko.Vozač kamiona „zastava“ užičkih tablica Aleksandar Radojičić saslušan je u policiji.

Danas sahranaVOLELA MUZIKU I PEVANJEKomšija Slavko Dragutinić kaže da je Dušica bila svestrana.- Dušica je bila nalik na oca po naravi, često je pevala, svirala je harmoniku i gitaru. Kad je imala novac kod sebe, ko god da joj je zatražio od drugarica i drugova, uvek je davala. Bila je skromno, dobro i lepo dete - kaže Slavko.Dušica će biti sahranjena danas u 13 časova na groblju u Kalenićima.

Hronologija nesreće

Na drugoj strani puta čekala ju je majka njene drugarice da ih vozi u školuKada je pokušala da pređe put naišao je kamionOd tog kamiona nije videla da iz suprotnog pravca ide drugi kamion „zastava“Kada je krenula da prelazi put, udarila je u zadnji deo „zastave“ i pala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja