VRHOVNI SUD ŠPANIJE POTVRDIO: Luki Bojoviću 18 godina robije
Foto: Fonet

Ubistvo Milana Jurišića

VRHOVNI SUD ŠPANIJE POTVRDIO: Luki Bojoviću 18 godina robije

Crna Hronika -
Vrhovni sud Španije potvrdio je kaznu zatvora od 18 godina, izrečenu u decembru 2014. Luki Bojoviću.

Kako prenosi El Pais, Vrhovni sud je potvrdio presude Nacionalnog suda za četiri državljana Srbije.

Oni su osuđeni za zločinačko udruživanje, posedovanje oružja i falsifikovanje isprava, a svi su oslobođeni optužbe za ubistvo Milana Jurišića - Jureta u Madridu 2009. godine.

Podsetimo, monstruozno ubistvo Jurišića, čije je telo raskomadano u jednom stanu u Madridu, a potom bačeno u reku Manzanares, dogodilo se u martu 2009, a grupa je uhapšena u Valensiji, februara 2012.

Bojović je oslobođen optužbi za to ubistvo, ali je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata i držanje oružja.Potvrđena je kazna zatvora od 21 godinu Vladimiru Milisavljevića zvanom "Vlada Budala". Milisavljević je osuđen zbog posedovanja oružja, pripadnosti kriminalnoj grupi, upotrebe falsifikovanih dokumenata, ali i zbog prikrivanja dokaza, jer je prema oceni španskog suda on morao da zna ko je likvidirao Jurišića pošto je neko vreme, po sopstvenom priznanju, živeo sa njim.

Zbog saučesništva u ubistvu Jurišića, na 15 godina zatvora osuđen je Siniša Petrić, a na pet godina Vladimir Mijanović.

Španski sud je presudom u decembru utvrdio da je Milan Jurišić ubijen u stanu u Madridu u kome su boravili Luka Bojović, Sretko Kalinić, Vladimir Mijanović i Vladimir Milisavljević, ali da se ne zna ko je od njih ubica.Vrhovni sud je u četvrtak odbacio žalbe četvorice optuženih, ali i tužilaštva, koje je pozvalo da se osudi glavni vođa grupe, Luka Bojović, kao organizator ubistva drugog člana grupe.

Srpske vlasti uputile su ranije zahtev za ekstradiciju Španiji za Bojovića zbog izdržavanja kazne zatvora od 15 meseci na koju je pravosnažno osuđen i to zbog nedozvoljenog držanja pištolja i falsifikovane lične karte.

Bojoviću je, naime, ostalo da odsluži svega sedam meseci zatvora, jer je osam proveo u pritvoru koji mu je uračunat u kaznu (od 15 meseci).

Milisavljević je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track