Brat Marije Cimbal: Drago mi je što se sestrin ubica obesio u ćeliji
Foto: Slađana Stojanović

Ubio se monstrum koji je usmrtio Mariju Cimbal

Brat Marije Cimbal: Drago mi je što se sestrin ubica obesio u ćeliji

Crna Hronika -
Griža savesti: Nama je olakšanje što je čovek, ako može da se nazove čovekom, odlučio da sebi skrati život, kaže Bojan Cimbal

NOVI SAD - Vaskrsije Vrekić (31) iz Banatskog Dvora, koji je prošle godine osuđen na 40 godina robije zbog monstruoznog ubistva Marije Cimbal (24) iz Novog Sada 17. februara 2013. godine, obesio se u zatvoru Zabela kod Požarevca.Bojan Cimbal, Marijin brat, kaže za Kurir da je zadovoljan što je Vrekić presudio sebi.- Nama je olakšanje što je čovek, ako može da se nazove čovekom, odlučio da sebi skrati život. To je dokaz da je kazna bila adekvatna i da se te vrste kazni ne smeju nikako smanjivati. On je sam sebi presudio verovatno zato što je tek sada shvatio šta je uradio mojoj sestri. Uglavnom, meni je kao bratu izgubljene sestre drago što je na takav način završio - rekao je za Kurir Bojan Cimbal nakon saznanja da se Vrekić obesio.

Presudio sebi... Vaskrsije Vrekić
Presudio sebi... Vaskrsije Vrekić

Kaje se zbog zločina

Vrekić je nakon pravosnažne presude u decembru prošle godine iz novosadskog zatvora prebačen u zatvorsku jedinicu u Požarevcu, gde je pre tri dana sebi okončao život.Kako nam je potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Vrekić je s cimerima iz ćelije izašao u šetnju u zatvorskom krugu.- Nakon kratke šetnje, Vrekić se požalio stražaru da ga navodno boli stomak i tražio da ide u ćeliju. Kada su stigli do njegove ćelije, rekao je stražaru da on neće više ići u šetnju jer mu je baš loše. Odlazak stražara Vrekić je iskoristio da ode u toalet i čaršavom na kom je spavao obesi se za rešetke na prozoru - kaže naš izvor.Uviđaj je obavila požarevačka policija, koja je pored Vaskrsijevog tela pronašla i pismo, koje je odnela sa sobom. U pismu se navodi da se kaje zbog onog što je uradio i da više nije mogao da živi s tim.Iako u Banatskom Dvoru postoji samo jedna porodica Vrekić, žena koja nam se javila na telefon rekla nam je da ne poznaje Vaskrsija i da je ništa ne zanima. A kako nezvanično saznajemo, s obzirom na to da njegova porodica nije bila ni na jednom suđenju, neće preuzeti ni telo.Vrekić je na suđenju rekao da je Mariju upoznao kada je došla u Novi Sad da studira, i to u prodavnici u kojoj je radio.
Spaljena... Marija Cimbal
Spaljena... Marija Cimbal

Udavio je i zapalio

- Sećam se da sam jednom došao kod nje da je zamolim da mi pozajmi novac. Odbila je i posvađali smo se. U jednom trenutku mi se unela u lice. Odgurnuo sam je. Svest mi se potpuno pomračila. Imala je pare, znao sam jer se spremala za letovanje, a meni nije htela da pozajmi. Pobesneo sam i udario je, posle čega je pala na pod, na kom je samo nepomično ležala. Mariju sam udavio maramom, te sam njeno telo preneo na krevet i zapalio da bih prikrio tragove svirepog zločina. Stajao sam pored njenog kreveta dok se telo nije ugljenisalo - rekao je tada Vrekić.(S. S.)

Nije izdržao novo vešanje u zatvoruSMRT JOŠ JEDNOG UBICENa identičan način u Okružnom zatvoru u Novom Sadu pre četiri dana se ubio i Nebojša Vojnović (41) iz Begeča, optužen za ubistvo pekara Slobodana Stojanovskog (62), kod koga je radio kao pomoćni radnik. Njemu je suđenje bilo u toku u Višem sudu u Novom Sadu.- Vojnović je takođe vezao čaršav za rešetke u ćeliji. Prethodno je odbio da izađe u šetnju u zatvorskom krugu. Kasnije je pronađen mrtav - kaže izvor Kurira.Vojnović je govorio da ga je pokojni vređao i psovao, pominjao decu, zbog čega mu je pao mrak na oči i izvadio je nož i izbo ga. Govorio je da se kaje i da se oseća grozno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track