IPAK NISU MUŠMULE: Neuzvraćena ljubav uzrok masakra u selu Bujkovac kod Vranja
Foto: Nebojša Mandić

Neočekivani obrt

IPAK NISU MUŠMULE: Neuzvraćena ljubav uzrok masakra u selu Bujkovac kod Vranja

Crna Hronika -
Mirjana Jović (55) i njena majka Durđica Cvetković (85) iz sela Bujkovac kod Vranja nastradale su jer Mirjana nije htela da bude ljubavnica ubici Draganu Tasiću (72), tvrdi Dušan Cvetković, brat i sin ubijenih.

Prema njegovim rečima, iako je Tasić u nedelju oko11 časova pucao iz lovačke puške zbog mušmula koje su Mirjana i njen suprug Dragan Jović brali u dvorištu svoje dalje rođake, kojoj je trebalo da ih popodne odnesu na slavu, pravi povod je neuzvraćena ljubav Mirjane ubici Tasiću, koji joj je teča po rodbinskim vezama.

- Dragan je bio veoma prek i svadljiv čovek. Prijavljivali smo ga policiji više puta. Govorili su da su mu uzeli pušku, ali očigledno je da nisu.

Dragan je navikao da bude u vezi sa mojom bivšom ženom, koju sam u međuvremenu oterao. On je očekivao i takvu vezu od Mirjane, ali ona nije bila takva i to je platila životom - smatra Cvetković.

On kaže da kad je čuo pucnje u prvi mah mislio da pucaju lovci. Međutim, u susret mu je dolazio zet Dragan vičući kako je Tasić ubio Mirjanu.

- Majka Đurđica je verovatno potrčala da vidi šta se dešava i tako je i nju ubio. Potom je sišao u svoju baštu i ubio se.

Kada sam posle video sestru ona je od kuršuma sva bila pocepana. Grudi, vrat, ruka sve je bilo pocepano i iskidano - navodi Cvetković.

Dušan se seća da je svojevremeno Tasić došao kod njega u kuću da ga ubije kocem zbog žene.- On starac, a moja žena 35 godina. On izudarao mene, a ja njega. Dolazila i policija, išli smo na sud, a posle smo se pomirili. Ženu sam oterao - kaže Cvetković.

Dragan Jović, suprug pokojne Mirjane, dodaje da kada je Mirjana pogođena pokušao je da joj pruži pomoć, ali ga je ona preklinjala da beži i spašava sebe.

- On je ispelio nekoliko metaka iz lovačke puške. Neki su pogodili Mirjanu, a neki promašili. Verovatno bi ubio i mene, ali ja sam otrčao u komšiluk po pomoć.

Mislim da je ispalio desetak metaka, a poslednji je ostavio da presudi sebi.

Ranijih godina me jednom jurio da me zakolje sekirom. Tužio sam ga i dobio na sudu, ali nisam hteo da naplatim odštetu - kaže Dragan Jović.

Mirjana i Zoran su nekada radili u „Zavarivaču“, dok je Tasić bio u penziji. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, koji žive u Vranju.

Sahrana Đurđice i Mirjane biće obavljena u utorak u 13 časova na seoskom groblju.

(OK Radio/S.Tasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track